Kāda stila alu Tu visbiežāk brūvē?
Pseudolāgeri. Izmantoju Lutra vai citus kveik raugus zem spiediena.
JekabsG Un kā rezultāti? Vai tiešām sanāk ļoti tīrs rauga profils?
Zelcs Ar Lutra man ir bijuši ļoti labi rezultāti zem 15psi ap 22-25C. Ja noliek blakus alu fermentētu ar lāgera raugu pareizajā temperatūrās un ar nogatavināšanu, tad varētu saprast, ka Lutra nav gluži tas pats, bet ļoti līdzīgi. Tā kā esmu slinks un man nav temperatūras kontroles sistēma, Lutra zem spiediena ir labākais risinājums.
Kviešu ali, tumšie pārsvarā stouti
Kviešu alus arī varētu likt izteiksmīgo raugu kategorijā.
50/50 - puse apiņotie, otra puse beļģi, kvieši, lāgeri, dažādi tumšie. Iespiedu atbildi uz apiņotajiem, jo pēc statistikas tie tukšojas ātrāk 🙂
Pārsvarā visādi bāgātinātie ar augļiem, garšvielām un citiem brīnumiem.
ļoti grūti atbildēt, vienā vārijumā 50% apas, citā lagers, skābie, brett projekti utt. Baigi random izvēle, kas ienāk prātā, to maucam!
Pārsvarā apiņotie eili un pa retam porteris.