Sveicināti... ir velme sākt savu alus brūvēšanu,bet nespēju saprast ar ko lai sāk.. kas man būtu sakuma jānopērk,lai varētu mācities gatavot un pētīt garšas? Un kur viss labāk iepirkt to? Kāds būtu tas start komplekts lai vispār sāktu?
Jauniņais Bruvēšana
Jāsāk ar 2 video noskatīšanos, un grāmatas lasīšanu. Tas ļoti palīdzēs izpratnei par procesu un mazāk izlejamo alu nākotnē.
Hypnos: https://fb.watch/s-tUiPaSUv/
Labietis: https://fb.watch/s-u6DYKTRq/
Grāmata: https://labsalus.lv/wp-content/uploads/2015/06/majas-alus-rokasgramata-2ed.pdf
Ja man šodien būtu jāsāk vārīt, es noteikti izvēlētos gatavās vārsistēmas. Ķīnieši lētāki, ir visādi zīmolaini dārgāki. Katrs var izvēlēties. Cik dzirdēts- ķīnieši ir ok, funkcionē labi, nav zemē izmesta nauda.
Izejvielas, iekārtas tepat un uzreiz: Bruve.lv vai Bruvepats.lv
Ja ir kādi jautājumi- droši raksti! Un ja šis viss ir ļooooti ieinteresējis, un gribās vārīšanas procesu piedzīvot dzīvē, raksti, noteikti var piebiedroties klātienē, kad kāds vāra.
R2D2 ja ir interese kļūst nopietnāka, varu pārdot nerūsošā tērauda vārkatlu, iejavas katlu un dzesētāju, var iegūt apmēram 30L, ko iepildīt fermenterī. Komplekts ar labu auru kāreizi, lai pamēģinātu vai patīk un neiztērētu tik daudz naudas, cik maksā vārīšanas sistēma. Varu nosūtīt bildes, vai arī var atbraukt uz Rīgu un apskatīties dzīvē - "divi deviņi 403041"
Var graudu vietā izmantot iesala ekstraktu, pat nav obligāti pirkt tieši alus gatavošanas komplektu, bet kaut iļģuciema iesala ekstraktu- var nopirkt jebkur rimi, vai firmas veikalos. Jā nebūs super garša, bet pirmajai reizei pagatavot parasto gaišo eilu- tīri ok, procesā vienkāršošanai. Jā pirmo partiju taisīt 5-10 litru katlā, iesaku neiespringt uz graudiem, tikai vajag visu iztīrīt, un nopirkt starsan priekš dezinfekcijas, jo pirmie kasjaki ar ko saskarās ir tieši Misas infekcijas. Kā arī parastais hidrometrs, lai aprēķināt alko% un raugi- piemērām voss kveik- nav nepieciešama temperatūras kontrole. Tad izejvielas - ekstrakts un apiņi(tos ar vajadzēs ne vairāk kā 100g) un var sanākt apiņotais eils. Fermentēšanai 10-20-30l spaini ar airlock, kaut cenuklubā. Visu kas ciešāk ar brūvēšanu saistīts- apiņi, hidrometrs- iesaku brūvē.lv pirkt