Ilgi domāju kura angļu iesalnīca būtu īstā, ar jūtamu angļu iesala smeķi, beigās ar plašo piedāvājumu un pie viņu specifiskās iesalēšanas un kristāliesalu grauzdēšanas tehnoloģijas paliku pie TF.

BrūvēPats.lv kļuvis par Thomas Fawcett iesalnīcas izplatītāju, grūti un ilgi dabūju skaidrot Latvijas brūvēšanas izmērus, bet beigās atradām kopīgu valodu..:)

Iesali saņemti, jaunedēļ sākšu izpakot/tulkot un likt veikalā.

kādi būs pieejami?

Ilgi domāju kura angļu iesalnīca būtu īstā, ar jūtamu angļu iesala smeķi, beigās ar plašo piedāvājumu un pie viņu specifiskās iesalēšanas un kristāliesalu grauzdēšanas tehnoloģijas paliku pie TF.

BrūvēPats.lv kļuvis par Thomas Fawcett iesalnīcas izplatītāju, grūti un ilgi dabūju skaidrot Latvijas brūvēšanas izmērus, bet beigās atradām kopīgu valodu..:)

Iesali saņemti, jaunedēļ sākšu izpakot/tulkot un likt veikalā.

FAWCETT-LOGO_small.jpg

#Ugis

kādi būs pieejami? 46.109.81.11 Edit Delete Undelete QuoteSpam

Beigās es mazliet pamainīju kristāliesalus vietām, tāpēc jāpārbauda būs, kas atnāca un vai mani saprata pareizi..:) Jābūt -Golden Promise Pale Ale 5.3ebc iesals -Pearl Pale Ale 5.3ebc iesals -Maris Otter Pale Ale 5.3ebc iesals -Crystal 150ebc iesals -Tumšais Crystal 250ebc iesals -Tumšais Crystal 425ebc iesals -Pale Chocolate 699ebc iesals -Crystal Kviešu 138ebc iesals -Grauzdētais Rudzu 531ebc iesals

Tas pirmajā reizē, ar katru nākošo reizi ņemšu jaunus iesalus ko tauta vēlēsies, lai beigās uz vietas būtu viss.

Gaidam kad viss bus veikala ar aprakstu. ;)

6 days later

Vāru angļu mild vieglo aliņu, Blomes pasākumam. Izmantoju jauno Maris otter iesalu (80%), un piepildījās abas lietas par ko Raivo brīdināja. Pirmais - ļoti slikti filtrējas nez kapēc, pirmais tecinājums izfiltrējās tikai pastāvīgi maisot iejavu, līdz ar to misa duļķaina, otrais skalojums labāk, iztecēja pats. Otrais - augstāka efektivitāte, ievērojami! Man pastāvīgi tik 65-70%, tapēc sitādam vieglam aliņam rēķināju uz 70%, bet beigās >90% iejavas efektivitāte!!! Dabūju vēl liet 5 litrus ūdeni katlā klāt, lai nesanāktu vidēji stiprs bitteris. :) tas priecē, redzēs kā būs ar otru pale iesalu (Pearl)

65-70 tak ļoti zema efektivitāte. Ko tu tik šķērsām dari ?

zinu...nevaru saprast., it kā jau neko tādu nedaru. iejavoju 2.6-3l/kg (sodien pameginaju 4l/kg), viena pauze @66-68c parasti (60min, esmu meginajis mazak, tad vel zemaka efektivitate), pa stundu nokrit 1-4c, ka kuru reizi, bez mashout, notecinu pirmo kārtu (pirms tam kartigi apmaisot), tad 1x skaloju, kārtigi izmaisot 2-3 minutes, sanāk vidēji līdzīgi abi tecinājumi (10+15l parasti), notecinu visu, vel sagazot aukstumkasti (paliek labi ja litrs ieksa). tecinu dazados atrumos, parasti atri, bet esmu leginajis ari lenam, nekas nemainas, un batch sparge tas neesot svarigi. pa stundu novārās 4.5-5 litri, leju visu fermenteri, vai ja nostadinu, tad nosedumos paliek 0.5-1 litrs tikai. videji man 68% sanak, dazreiz pat 60% (latraps), reti virs 70%, vot tā... :/

tapēc šorīt priecīgs biju!

No pēdēja vārījuma, tikai no latrapa man efektivitāte sanāk mazliet virs 85%

3l uz kg, 3 pauzes 10min 51c 60min 66c un 20min 72c skaloju ar 22l varu 1h

vēlreiz atgādinu ka iejavas un kopējā efektivitāte nav viens un tas pats. nebūtu slikti pieminēt par ko runa. p.s. šķiet ka uģis bij tas kam baigi daudz šļuras paliek, rekur arī kopējās efektivitātes zudums.

Kaut kad rēķināju efektivitāti, bet pārliecības vai pareizi nav. Piemēram no 1kg iesala iegūstu 3litri alu 5.5% pudelē. 100% efektivitāte no 1kg iesala ir? Mani interesē iegūtais alus pudelē no kg iesala ar alkohola %.

Es domaju "brewhouse efficiency"- cik daudz misas/kada blivuma nonak fermenteri. Tas raditajs man parasti sudigs, lai gan katla pec varisanas tikpat ka neko neatstaju. To, kas iet zuduma pec rugsanas (paliek nosedumos), manuprat, parasti efektivitate nerekina, ar to pasam jarekinas, planojot recepti.

Bilde uzskatāmībai http://cdn.brewersfriend.com/understanding_efficiency_large.png

kopējā ir cik tev nonāk pudelē vai kegā, tā bilde nav īsti pareiza imho.

Ir gan pareiza, jo tā ir efektivitāte, ko iespējams aprēķināt. Tas, kā uzvedīsies raugs konkrētos apstākļos un vai labi izgulsnēsies / cik augstu ieskrūvēts notecināšanas krāns u.c. apstākļi ir dziļi individuāli

tecinot misu arī ir svarīgs krāna augstums, :)

a year later

Ugis said: Vāru angļu mild vieglo aliņu, Blomes pasākumam. Izmantoju jauno Maris otter iesalu (80%), un piepildījās abas lietas par ko Raivo brīdināja. Pirmais - ļoti slikti filtrējas nez kapēc, pirmais tecinājums izfiltrējās tikai pastāvīgi maisot iejavu, līdz ar to misa duļķaina, otrais skalojums labāk, iztecēja pats. Otrais - augstāka efektivitāte, ievērojami! Man pastāvīgi tik 65-70%, tapēc sitādam vieglam aliņam rēķināju uz 70%, bet beigās >90% iejavas efektivitāte!!! Dabūju vēl liet 5 litrus ūdeni katlā klāt, lai nesanāktu vidēji stiprs bitteris. :) tas priecē, redzēs kā būs ar otru pale iesalu (Pearl)

Varu tikai piekrist par filtrēšanu. Jābūt gatavam nopietnam čakaram. Manu standarta filtrspaini ar izravēto lokano šļauku aizsita momentā un visas klasiskās manipulācijas ar pūšanu iekšā daudz ko nelīdzēja. Par laimi bija gatavībā audums, kuru plānoju izmantot "maisā brūvēšanas metodei" un izlaidu visu caur to. Rezultātā stipri duļķains pasākums ar lielām nogulsnēm, kuras tad arī ar visiem apiņiem nācās sagāzt rūgumpodā. Receptē 100% Maris Otter iesals. Ā un efektivitāte stipri zemāka, bet šo faktu nevar ņemt vērā šoreiz, jo iejavošanas procedūra bija stipri atšķirīgāka par ierasto. Es tikai pabrīnījos, ka kādam tā tieši augstāka bija.

hmm, man gan tek puslīdz ok un efektivitāte 78%

ar manu metodi atšķirību nejutu un efektivitāte bija kripatu lielāka