zinu...nevaru saprast., it kā jau neko tādu nedaru.
iejavoju 2.6-3l/kg (sodien pameginaju 4l/kg), viena pauze @66-68c parasti (60min, esmu meginajis mazak, tad vel zemaka efektivitate), pa stundu nokrit 1-4c, ka kuru reizi, bez mashout, notecinu pirmo kārtu (pirms tam kartigi apmaisot), tad 1x skaloju, kārtigi izmaisot 2-3 minutes, sanāk vidēji līdzīgi abi tecinājumi (10+15l parasti), notecinu visu, vel sagazot aukstumkasti (paliek labi ja litrs ieksa). tecinu dazados atrumos, parasti atri, bet esmu leginajis ari lenam, nekas nemainas, un batch sparge tas neesot svarigi.
pa stundu novārās 4.5-5 litri, leju visu fermenteri, vai ja nostadinu, tad nosedumos paliek 0.5-1 litrs tikai.
videji man 68% sanak, dazreiz pat 60% (latraps), reti virs 70%, vot tā... :/
tapēc šorīt priecīgs biju!