• Receptes
  • Saison (5.0% ABV) recepte pēc darbaļaužu pieprasījuma.

Šis bija sanācis diezgan labs.
Vaļuks palūdza, tad lūk:

uz 25L
Iesals:
German wheat 0.5 kg
German pilsener 5kg
Crystal 120L 0.2 kg

Iejaucu pie 65,5C ar vienu pauzi.

Apiņi:
Kent Golding 15g 5min
Perle 20g 35min
SaaZ 20g 5min
Citra 20g 5min

Raugs WLP565 Saison I

OG
FG

a year later

vēl kādam nebija pēdējā laikā saisonu receptes liktas ? nevar atrast, kur iestūķētas ...

Man šitād sno pagājšgada. Bet palielam gandrīz jebkāda misa, gandrīz jebkādi apiņi un SAISON raugs ;)

saison.pdf

a year later

Vai kāds nav brūvējis saison/farmhouse ale veidu ar veca ādas zābaka vai zirgadeķa, vai piesvīdušu darbaļaužu drēbju piesmaku? Ja ir, kādu raugu likāt pie darba?

Aprīļa degustācijā varēšu celt galdā rudzu(12%)-kviešu(24%) saisonu, kas raudzēts ar WY French Saison raugu. Pagaidām vēl fermenterī sakopjas. Liekas, ka kaut kas uz Tevis aprakstīto nedaudz velk, bet pagaidām pāragri spriest.

Ceru, ka Raivo man dabūs WLP644 BRETTANOMYCES BRUXELLENSIS TROIS. Varot izmantot arī kā vienīgo raugu. Pēc apraksta varētu būt tas, ko Tu meklē.

zenkis said: Vai kāds nav brūvējis saison/farmhouse ale veidu ar veca ādas zābaka vai zirgadeķa, vai piesvīdušu darbaļaužu drēbju piesmaku? Ja ir, kādu raugu likāt pie darba?

Tur jāliek zābaks sausajā apiņošanā :) Tiesa, novāri, lai infekciju nenoķer alus :)

Man saisoniem, kurus ar diviem dažādiem raugiem brūvēju, bija riebīga piegarša - pēc pusgada tik pagaisa.

Ja kādam vajag, varu atdot puslietotās rauga paciņas.

5 days later

Dainis said: Man saisoniem, kurus ar diviem dažādiem raugiem brūvēju, bija riebīga piegarša - pēc pusgada tik pagaisa.

Ja kādam vajag, varu atdot puslietotās rauga paciņas.

Jautājums neatbildēts: kāds raugs ?

Esmu raudzējis ar Wyeast 3711 French Saison šķidro un Danstar Belle Saison sauso. Abi ali sanāca ļoti garšīgi, bet nekādus zirgadeķus neatceros. Bija viņiem sava garša, bet ne ļoti izteikta. Raudzēšanas temperatūra nevarēja būt tobrīd diez ko augsta, ja atmiņa neviļ.

^^ viens ir Belle Saison, bet otrs Belgian Saison

Dainis said: ^^ viens ir Belle Saison, bet otrs Belgian Saison

Daini, es piesakos uz pārpalikumiem. Kādu darbadienu piebraukšu.

a year later

Par 90min boil es šaubos, bet iespējams, jo OG bija augstāks kā plānots šķaidīju ar ūdeni. Sausās apinizācijas nebija točna, tikai plānoju. Un rabarberi bija tam otram.

bsxtmp_32701.pdf

Pirmai bija labs. Cik vecs viņš bija? Ar domu, nebija taču mēnešiem marinēts?

Bija gan! ja nemaldos, maija varijums!9 meneshi!

MartinsK said: Pirmai bija labs. Cik vecs viņš bija? Ar domu, nebija taču mēnešiem marinēts?

stāv rakstīts receptē: 28 May 2015

atkāpe Lai pavisam saputrotu galvu: mani nepamet doma, ka esmu tos sajaucis vietām leibļojot, jo tam pirmajam pierakstos ir rabarberi un cidonijas. Bet zinu kā noskaidrot, skatos pierakstos, ka tiem krāsas stipri atšķirsies, tā zināšu precīzi. Kad būšu Ogrē nolikšu pretim un izdibināšu.

seisōnjerre.PNG

Noteikti, jo pirmais bija gaish, bet recepte bija krietna deva melanoidin un vel kaut ka tumsaka, visdrizak pirma recepte ir otrajam alum un si pedeja ir ta laba!

Kur Tev viņs marinējās tos 9 mēnešis, fermenterī?

Nezinu kas marinējās kādam, bet man alus nogatavinājās pagrabā pēc aptuveni mēneša raudzēšanas(slinkuma dēļ).

3 months later

Ar M27 sanāk saisons? Drīzāk jau kāds dubbels, ne?