Uz M27 paciņas tā rakstīts ka der arī saisonam, redzēs kas sanāks, vēlāk uzrakstīšu.
Saison (5.0% ABV) recepte pēc darbaļaužu pieprasījuma.
Manā skatījumā priekš saisona viņam beigu blīvums pārāk mazs. Tieši pagāšnedēļ sapudeļojās divi mēģinājumi ar šo. Vienam 1008 vienam 1006. Bij doma beigu blīvumu nogriezt ar sidra raugu, bet dēļ istabas temperatūras ap 20C šo ideju atmetu un sapildīju ar samocītu raugu (jāskatās kas notiksies ar garšu).
Ļoti priecīgs esmu- M27 27 grādos 19 dienās norūga līdz apaļam 1000. Recepte diži vienkārša 5kg Pils uz 23l, OG 1050.
1.000 gan ir interesanti! Ja iespējams, lūdzu pietaupi jel pudelīti septembra pasākumam.
Garajos svētkos plānots uzbrūvēt kādu saisonu, ar M27
https://www.maltosefalcons.com/tech/guide-saisons-and-saison-yeasts
šeit lasu, ka iesaka 3dienas +18 grādos un tad +29, tas attiecas arī uz M27, jebšu tikai uz šķidrajiem? īsumā - kādi ieteikumi uz PH līmeni un temperatūru - M05/M44/utml labākie rezultāti ir raudzējot zemākajā rekomendētajā temperatūrā, M27 arī tad labāk +26 būtu raudzēt?
jau iepriekš paldies par ieteikumiem un komentāriem
MartinsT Par pH neko nemāku teikt, bet esmu šo izmantojis diezgan daudz no 20 līdz 29 grādiem. Jo augstāka raudzēšanas t, jo vairāk Beļģiskā fanka- man visvairak tiešām patika 29 grādos raudzētais.
Bet visvairāk par šo raugu atceros, ka nenogatavināta alus dzeršana rezultējas ar šaausmīgām pohām nākamajā dienā pat no diviem 5-6% aliem. Neko nemainīja ne divas paciņas rauga, ne raudzēšana minētajos 20 grādos. Lieliski izgulsnējas- pēc mēneša alus ir perfekti dzidrs.
Viens no maniem favorītiem. Paldies Raivo, kurš man savulaik s-33 iztrūkuma brīdī šo raugu iedeva kā mierinājuma dāvanu, citādi varbūt nebūtu izmēģinājis