Es itkā ņemos ar ekstraktu aliem, varbūt paskaties alusmuca.lv/blog/ - iespējams, ka atradīsi ko noderīgu.
cukuru labāk klāt nelikt, būs sidra piesitiens ilgu laiku, labāk šķidro gaišo iesalu - apmēram 1-1.5kg papildus tam, kas nāk līdzi. Ja tavs "lager kit" svars ir 1.7kg, tad pieliekot 1kg šķidrā iesala uz 23l dabūsi ap 4.4% ABV, ja 1.5kg, tad 5.1% ABV + ap 0.3-0.5% no uzgāzēšanas pudelēs.
Papildus apiņus var nelikt.
starp citu, bez tā gaisa aizvara (atgāzēšanas) var iztikt - manuprāt tie spaiņi nav hermētiski slēdzami un CO2 būs pa kurieni tikt ārā.
Atceries divas svarīgas lietas - visam jābūt perfekti tīram un sterilizētam, citādi viss labums būs izgāžams podā un rūpīgi ievēro rūgšanas temperatūras - ja tas ir lagers ar tiešām lagera raugu, tad 9-12C ir optimums, ja tas ir "ale" raugs, tad 18-22C.