• Receptes
  • 2015. gada mājbrūvētāju saieta labāko alu receptes

52-3-1 Beļģu kviesis ar kadiķogām (25 l alus)

100 g Chit 2300 g Staļģenes Pilsner 2400 g Kviešu iesals

Maisot paceļ līdz 45°C uz 45 min Maisot paceļ līdz 69°C uz 45 min Maisot paceļ lĪdz 76°C un tecināt

OG = 1.047

Vāra ļoti aptuveni stundu.

50 g Tettnang @ 15 min 30 g Cascade @ 10 min 20 g Dauzīts koriandrs @ 10 min (pēc pierakstiem tomēr bija :) 5 g Cascade @ 15 min 50 g Saspiestu kadiķogu @ 0 min (kopā ar misu tusē fermenterī līdz pudeļošanai).

18 IBU

Kad ir aktīvā fermentācija jau pilnā sparā, uzvāra ūdenī cukuru 500g un, kad atstāj dzist, pievieno mizu no 1 liela apelsīna. Cukurs man tāds bija - http://www.diamant.pl/cukier-kandyz-lodowy

FG = 1.004 ar Wyeast 1214 Belgian Abbey™. Raudzēju 14 dienas. Gāzēts ar 3g cukura paciņu uz 0.5 pudeli, Dansukker kubiks uz 0.33. ABV aptuveni 6.6%

107. Sorachi Ace IPA

20L, 75%, 67C, OG 1.060, FG 1.013, ABV=6.2%, IBU=62, EBC=23

4.50 kg Pilsner (2 Row) LV (4 EBC) Grain 1 89.1 % 0.40 kg Melanoiden Malt (70 EBC) Grain 2 7.9 % 0.15 kg Caramel/Crystal Malt -170L (350 EBC) Grain 3 3.0 %

13 g Magnum - First Wort 60.0 min Hop 4 29.4 IBUs

30 g Sorachi Ace 2013 - Boil 15.0 min Hop 5 23.6 IBUs 30 g Sorachi Ace 2013 - Boil 5.0 min Hop 6 9.5 IBUs

2x uz plāceņa 20C SafAle US-05 Yeast 7 -

4g/L Sorachi Ace 2013 - Dry Hop 7.0 Days Hop 8 0.0 IBUs

bruvmaris said: #linuxlamer, kur pirki augus savai receptei?

Pelašķus un vērmeles- Rūķīšu tējas Vaivariņus un kadiķus- pats lasīju mežā parastā purvmitre- http://www.bogmyrtle.com/

Uģi, ja nemaldos tev bija nr. 5 IPA konkursā. Vai tu lūdzu nevarētu padalīties ar apiņu sastāvu? Atminos, ka tev bija ar sorachi, bet degunā tur man likās riktīga augļu sula :) Gribu saprast par tavu kombināciju.

Viņam kaķa nebija, ja pareizi atceros

Precizi tagad nepateiksu, bet mosaic uz varisanas beigam bija 28g un sorachi ace tikai flame out (28g uz 20l)+ dry hop liku mosaic 28g/ apsara exotic zalja teja 60g.

Ugis said: Precizi tagad nepateiksu, bet mosaic uz varisanas beigam bija 28g un sorachi ace tikai flame out (28g uz 20l)+ dry hop liku mosaic 28g/ apsara exotic zalja teja 60g.

skaidrs, te arī atbilde man- apsara. Kā tev pašam, personīgi šķiet, kādu efektu degunā/garšas buķetē dod sorachi/mosaic kombinācija? Padalies, lūdzu!

Vakar tieši dzēru savu variāciju par Blomes konkursantu, kur kaķī bija Cascade un nedaudz Amarillo 4g/L, bet tāpat Sorachi Ace labi juta. Uģa alum to arī uzreiz sajutu. Pieņemu, ka līdzīgi Citrai, SA nožmiedz pārējos apiņus, tā ka jāliek pāris reizes mazāk par citu, ja to otru ar grib sačāpstināt. Arī Kastrolim Sorachi Ace labi līda caur visām Simcoe kaudzēm cauri, ja pareizi atceros. Būs šovakar jāpārliecinās praksē ;)

Dainis said: Vakar tieši dzēru savu variāciju par Blomes konkursantu, kur kaķī bija Cascade un nedaudz Amarillo 4g/L, bet tāpat Sorachi Ace labi juta. Uģa alum to arī uzreiz sajutu. Pieņemu, ka līdzīgi Citrai, SA nožmiedz pārējos apiņus, tā ka jāliek pāris reizes mazāk par citu, ja to otru ar grib sačāpstināt. Arī Kastrolim Sorachi Ace labi līda caur visām Simcoe kaudzēm cauri, ja pareizi atceros. Būs šovakar jāpārliecinās praksē ;)

Var pieteikties uz kopdegustāciju, tik es 4dien varētu. Savu kādu paķertu. Es Kastroļa konkursantam SA nejutu 9. maijā :)

man kaķī tikai simcoe bija. vārīšanā sorachi un beigās arī nedaudz simcoe. šodien vāru no sorachi un nelsona atlikumiem, redzēs kas sanāks.

^^ ir, ir, varbūt ne tik izteikti kā manējā, bet gan aromātā, gan garšā - nedaudz saēdies ar Simcoe, tā ka to īsti nejūt kā atsevišķu apini.

^ tāds jau bija plāns. un man liekas ka tagad jau pavisam saēdies.

es domāju, ka Simcoe nejūt kā atsevišķu apini. Sorachi nomāc

Brīnišķīgi tiem, kam faktiska darīšanas pieredze ar SA, man tikai kā gladiolistam/flavoristam no Zaļas bises. Tas ko mēģinu teikt ir, ka no SA unikālās kombinācijas dilles/gurķu marināde/tropiskie augļi gan Uģa, gan Venta alū pat daļēji es nomanīju nenieka. Te pat nav runa par proporcijām. Mana "nepareizā" sensitīvā uztvere tur "neredzēja/bija akla uz" Sorachi Ace.

es savā visai izteikti jūtu ''diļļu garšu'', kautgan pats to ar dillēm īsti nebūtu sasaistījis. Arī Uģa un Kastroļa alū tā ir, bet ne tik akcentēta, tā ka nezinot, var arī nepateikt.

Līdzīgi ar Simcoe - Gints uzcienāja ar Igauņu brūža Black IPA - uzreiz pateicu, ka ar Simcoe apiņota, kautgan garšu aprakstīt nemācēšu, bet pats tādu alu biju vārījis.

Write a Reply...