edgars said:
MārtiņaK porteris "Portrets" 5.8%
kad dzēru nebija kompis pie rokas, bet ļoti bagātīgs un patīkams arom;ats ar pilnīgu garšu un ilgu pēcgaršu. Ļoti labs alus, šo nebūs kauns uz ziemas alus festivālu nest un šis ir alus par ko es būtu gatavs maksāt naudu. Es domāju, ka recepti tev vajadzētu iepostēt forumā. Rekomendēju.Vispār man pēdējā laikā ir radies secinājums, ka dedzinātais iesals baigi labi spēlē ar nelielu devu citrusīgo apiņu (šajā gadījumā EKG).
Manā uztverē porteris ir iesalains, ar saldumiņu, dažādu grauzdēto iesalu bagāts. Recepti veidoju, balstoties uz to, lai vismaz 25% iesali būtu grauzdētie (karameļu, aroma, black, u.c.).
Tur sastāvā ir Pale malt un Pilzenes, bet tas tikai tāpēc, ka tie bija palikuši pāri, var abus aizvietot ar Pilzeni.
Vēl lieta ko praktizēju porteros ir tas, ka dedzināto iesalu lieku tikai pie MashOuta, nevis uzreiz iejavojot. Tas tādēļ, lai nerastos tāda nostāvējušās, aukstas kafijas ne visai patīkamā garša.
Protams pauzes ir tādas, lai rastos pietiekoši daudz neizrūgstošie cukuri. Jāņem vērā, ka mūsdienu iesali pārcukorojas ļoti ātri un nedrīkst ilgi čammāties pie 62-68C, lai dabūtu pilnķermeņa alu.
Pielikumā PDF-s un BeerSmith2 fails