Man arī ir 12mm vara caurule iekš daŗza šļūtenes, kautkur 9m. Misa tek cauri uz pašteci. Pirmstam dzesēju trauku iemērcot ūdenī, sniegā, tad nu kopš vasarā uztaisīju šito, tā dzesēsanas laiks stipri samazinājās. Katrā ziņā iesaku. Jo garāka tā truba, jo efektīvāka un var taupīt dzesējamo ūdeni un tas ārā iztek karstāks - var izmantot nākmās partijaai - iejavai.
cik ilgi vārīt misu? + dzesēšana
Kāds ir tinis drāti ap iekšējo cauruli šādam pretplūsmas dzesētājam? Skatos daži to iesaka, tad dzesējamais ūdens iegriežas (labāk samaisās ārējais vēsākais slānis ar iekšējo siltāko) un tādējādi labāk noņam siltumu no iekšējās caurules. Te rakstam pa vidu ir bilde, kur tā drāts pat smuki aplodēta apkārt: http://www.thegatesofdawn.ca/wordpress/homebrewing/wort_chiller/
Nav baigā čakarēšanās ar mazgāšanu? Jo es esmu pieradis savu iegremdējamo dzesētāju nosterilizēt iemetot spainī, kur visas pārējās lietas mirkst un nomazgāt aizņem tikai pārdesmit sekundes. Bet tā no visiem mēsliem jāskalo, turklāt noteikti visai drīz, lai nepaspēj izžūt un salipt.
A nafig viņu sterilizēt? Iemet vārošā katlā un visi draņķi nosprāgst... :) Es savu iegremdējamo nesterilizēju, tikai noskaloju pēc lietošanas un viss :)
nekādu problēmu, uzreiz pēc izmantošanas palaid cauri karstu ūdeni un viss. Pirms izmantošanas es parasti palaižu vispirms karstu misu nedaudz un tad tikai sāku laist auksto ūdeni. Bet ar iegremdējamo jau dara tāpat, papriekš iemērc karstā misā un tad tikai laiž ūdeni.
[deleted]
Izmantojot pretplūsmnieku iegūst divus produktus: atdzesētu misu un karstu ūdeni, kas daudzos gadījumos nav mazsvarīgi, bet droši vien arī kaut kas negatīvs?
Nu karstu ūdeni jau iegūst arī ar iegremdējamo....
manā pēdējā brūvējumā atkal ir tā medainā piegarša... un arī šoreiz man bija problēmas ar vārīšanu, deglis nespēja vilkt to tilpumu un misa praktiski neburbuļoja, pa stundu tik kādi 1.5-2 litri iztvaikoja.
"Edgara Medainā Krāna Alus" - patiesiem medus cienītājiem!
Kādās temperatūrās izturi? Varbūt tie vienkārši nefermentējamie cukuri?
temperatūras tur ņepričom, jo recepte ir mēģināta vairākas reizes.
ne ne, es ar esmu mēģinājis taisīt saldāku, bet medus kā nebij tā nebij.
šodien guvu vēlvienu apstiprinājumu, tam, ka medainums ir no nepietiekamas vārīšanās, kā rezultātā neiztvaikojas DMS...
Rapidly cooling your wort after boiling can significantly improve your finished beer’s clarity and flavor. * Reduction of volatile compounds – Dimethyl Sulfide (DMS) which gives beer a strong “”sweet corn” flavor can continue to break down after boiling and may be carried forward into the finished beer unless you rapidly cool the beer (Ref: Brewers Handbook by Goldhammer).
To medaino garšu manuprāt varētu nosaukt arī par "sweet corn flavor"
nu tas jau tas Gordona iecienītais Diacetils
pa, pa, es runāju par Dimethyl Sulfide, ko ietekmē vārīšana... Diacetyl jau ir kas cits, ko saražo raugs... Kaut gan, ej nu tos abus atšķir! Bet nu sliecos domāt, ak tomēr pirmais, jo vienmēr man ir bijušas problēmas ar vārīšanos. Dabūju citu degli, patestēšu vai piegarša pazudīs nākošajos vārījumos. :) Ja nepazudīs, tad spainī ir ieperinājies kāds Lactobacillus...
Vai tad Tu nedezinficē spaiņus, kurus izmanto pārliešanai pudelēs?
Es pildu vienmēr no fermentiera. Un protams dezinficēju pirms raudzēšanas, bet es jau nezinu vai tas joda šķīdums man visas tās baktērijas iznīcina, jeb tomēr kaut kas izdzīvo...
Vai Cēsu alus analīzes nevar atklāt DMS vai diacetila klātbūtni?
Vai tad Cēsīs taisa ķīmisko analīzi? Viņi tak tur pamērija tikai IBU, Alko, Blīvumu, PH un kaut kadus mikrobioloģiskos ( svešu raugu klātbūtne) rādītājus.Varbūt ka es kļūdos. tas Diacetils un DMS vispār uz kuru sfēru attiecas??
[deleted]
Ka tik jūs neesat atklājuši brenguļa saldās garšas noslēpumu...