• [deleted]

Ja aktīvi vāra 90 min, tiek iztvaicēts baigi daudz ūdens! Kā būtu labāk, ņemt to vērā pirms vārīšanas un taisīt vairāk misas ar mazāku blīvumu vai arī vārīt kā ir un beigās pieliet vārītu ūdeni, lai iegūtu vēlamo blīvumu un daudzumu?

Cik es lasīju, tad DMS nedod medus garšu, bet kāpostainu garšu (vārītu dārzeņu).

Man ūdens pieliešana nešķiet īpaši pareiza, jo manuprāt stundu vārījies ūdens un tikai uzvārīts ūdens nav ar vienādām īpašībām(ķīmisko sastāvu). Bet visiem jau katlu tilpums ir ierobežojošais faktors un ergonomiskāk šķiet pašķaidīt.

• [deleted]

Vēl jau varētu papildināt ūdeni vārīšanas laikā? Ja ļauj iztvaikot, grūti precīzi aprēķināt kāds sanāks beigās ibu pie mainīga misas blīvuma.

• [deleted]

Kas notiek ja vāra vismaz 90min, vai tad var lēnāk dzesēt (atbilstoši iespējām)? Jeb vienalga dzesēt vajag ātri, ja abos gadījumos jādzesē ātri, tad kāpēc vārīt ilgi? bez tam pa vidu kādu laiku (ap 10min) paņem virpulis vismaz man. Vispār interesanti gan!

DMS viedojas jau mashtunā kolīdz temperatūra pārsniedz 60 grādus. Tātad vārīšanas katlā tev nonāk misa ar augstu DMS saturu. Tālāk atkarīgs cik daudz tu izvāri ārā. Cik sapratu tad arī pēc vārīšanas, ja netiek strauji atdzesēts, sāk veidoties no jauna.

tb sanāk, ka jānodrošina strauja atdzesēšana DMS vajadzībām vismaz līdz 60 grādiem. Tad varētu lēnāk, ja vien nebūtu iespēja, ka patīkami remdenajā misā šajā laikā iemetīsies dažādi draugi no mikroorganismu pasaules? Nu jā, un laikam apiņu aromāts arī labi saglabājas.

• [deleted]

Mārtiņ, cik ātri tev dzesē pretplūsmas dzesētājs? Cik litri, cik min? Līdz cik 'C? Mans pusizgatavotais pretplūsmas dzesētājs 40litrus, 20minūtēs (paštece caur siltummaini).

DMS mazā daudzumā dod saldās kukurūzas smaržu, ja saveidojies lielākos apmēros, tad jau pēc dārzeņiem vai pat ķiploka.

Dzesēju bez cirkulācijas, tā, ka misa ir nedaudz atgriezta un uzreiz ārā nāk 15 grādīga. 100l iztek aptuveni 45min. Ja pagrieztu ūdens krānu vairāk, tad varbūt par kādām 5min vēl saīsinātu. Domāju, ka priekš eila uz 20 grādiem var atdzesēt kādās 30min. Bet man jau tas dzesētājs pats mazākais.

• [deleted]

Tev tek ārā paštecē? otrā pusē ūdensvads?

Jā, misa tek paštecē. Ūdenim viens gals pie ūdensvada, otrs kanalizācijā.

man ir pretplūsmas dzesētājs caurule caurulē un ja ūdens ir 15C tad arī misa iztek laukā 15 C. 100L iziet kādās 30 minūtēs.

• [deleted]

Kāds tev Jāni ir tas pretplūsmas dzesētājs- divas kapara caurules viena iekš otras vai kapara caurule iekš šļūtenes? Kādi diametri?

Kapara caurule 15mm iekš dārza šļaukas 32mm. Garums 8 metri

• [deleted]

Man ir kapara caurule 12mm, kas būs iekš 20mm šļaukas. garums 8 metri. Pārtaisu neizdevušos iegremdējamo dzesētāju.

Ai, sadirsu, man arī ir 12 mm. Es savulaik gribēju pirkt to plākšņu dzesētāju, bet Gordons mani atrunāja, jo teica ka esot slikta pieredze ar viņiem. Ja iemetas kāda zaraza tad neesot iespējams vairs laukā dabūt. Problēma tā ka viņš nav izjaucams. Redz, tie lielie rūpnieciskie ir izjaucami a tas mazais ne.

Es domāju, ka pretplūsmas spirāle ir efektīvāka. Es rēķināki šitam laukumu un bija samērā mazs.

man te kaut kad bija ideja, ka moš kāda moča radiatoru varētu izmantot par dzesētāju...