• [deleted]

Laikam jāpievienojas Jānim. Es pirms pāris mēnešiem arī sāku zirgoties ar augšraugiem, neko īsti nezinādams par t režīmiem. Es raudzēju aptuveni pie 15C, jo liekas, ka labāk ir, ja viņš rūgst ilgāk. Vieglāk arī noķert momentu, kad jāpārlej uz gatavināšanu. Bet pārējais laikam tāpat. Šobrīd arī man ir viena porcija procesā, bet tagad daru drusku savādāk. Gatavināšanā uzliku 8C, 4 dienas nekas nenotika, pēc tam parādījās spiediens. Uzreiz nogriezu t uz 0C. Sapudeļošu un tad atkal uzlikšu lielāku t.

• [deleted]

Temperatūra zem 12C pie brūvēšanas ar augšraugiem ir bezjēdzīga jo viņi iemieg un nekāds process nenotiek. Augšraugu aliem (eiliem) raksturīgs ir nevis iesala aromāts, bet gan augļu esteru kurš vislabāk izveidojas pie aukstākām T.

• [deleted]

Jāni, Tu tāds zinošs izliecies. Lūdzu precizē vai pēdējā teikumā gribēji rakstīt "aukstākām", vai "augstākām".

• [deleted]

Starp citu, augšraugi rūgst pie zemākām t , bet lēnāk, jo kā mēs zinam, tie pielāgojas.

• [deleted]

Nu jā ..kļuda burtā K. Es biju domājis augstākām. Par tiem augšraugiem Tu esi sajaucis viņi kāreiz rūgst pie augstākām T. Esmu pārliecinājies atstājot burku ar eilu leduskapī uz 2 mēneši. Jēga nekāda.Nav efekta nekāda turot eilus pie T zem 12C. Galu galā visiem raugiem taču ir ražotāja izdota specifikācija. Vienkārši vajag to izlasīt un viss. Nav jālauza galva.

Write a Reply...