Mana izpratne par vīna taku.
Čāpstināšana ir OK labam alum, bet nav labi, kad tas ir dzērienam, ko "eksperti" atzist par labāko pasaulē, tomēr kategoriski atsakās no "blind tasting", jo neatšķirtu no 7% Valterīša. Tāpēc mani tā šokēja valmiermuižnieka izteikums, jo baidos, ka neatšķirtu, ja nu vienīgi pēc pelējuma garšas (Valmiermuižai). Izcilā garša parādās tikai tad, kad redz etiķeti. :)
Jā, apmātība ar ēdienu saderību arī ir pilnīgi garām. Kārtējā joma, kur pašpasludinātiem ekspertiem izteikt nekādi nepamatotus spriedumus. Es labam čāpstināmam alum vispār negribu nekādu ēdienu klāt, tas tikai atšķaida garšu.
Apmātība ar augstām cenām un grūto pieejamību, un kārtējie mīti par ezotēriskām sastāvdaļām, kas padara alu debešķīgu. Te manuprāt amerikāņi visvairāk grēko, no vienas puses darītavas laižot visādus limited edition par vājprātīgām cenām utt, un no otras puses pircēji, parakstoties uz visām šīm safabricētajām ažiotāžām.
Vārdu sakot no visām malām mēģina piekarināt muļķības, noformulētas tik nekonkrēti, ka apstrīdēt nav iespējams.
Tā manuprāt ir ar vīnu, audiofīlismu un daudzām citām jomām. Un pamazām uz to virzās arī alus.