Pareizi uzķēri. Noraudzēju līdz nemazinājās vairs blīvums (10 dienas) , tad nedēļu noturēju uz rauga , bet jau pie +3 . Tad pildīju un pēc tam, kad bija sagāzējies vēl 2 nedēļas pie +3 Šitā darot, uz uzgāzēšanos aizgāja baigi ilgs laiks, ja nekļūdos, tad kaut kas ap 10 dienām. Tagad es daru sekojoši: kad norūdzis, uzreiz pildu pudelēs vai kegā, un kad sagāzējies lieku lāgerēties. Izturu minimums 3 nedēļas pēc uzgāzēšanās. Aizvakar uzvārīju jau 5 versiju par šo alu. Starp citu... var dabūt nosmelties WLP 080 ;)

    Ok. Bet kad sapudeljo - uzreiz liec +3C? Taada aukstumaa tak eila raugs nestraadaa (domaaju soreiz pameeginaat ar US-05). Jeb, kad sapudeljo atstaaj nedelju sagaazeeties teiksim +17C un tad uz laagereesanos 3 nedeeljas +3C?

      Linards said: ... un kad sagāzējies lieku lāgerēties. Izturu minimums 3 nedēļas pēc uzgāzēšanās.

        Ar 2 reizi sapratu :)

          7 months later

          Man kā iesācējam interesē, kur Rīgā nopirkt tās kukurūzas pārslas? Kellogs tak diez vai, ka der alus brūvēšanai.

            Es izmantoju kukurūzas graudus, tik problēma ar samalšanu. Vienas " Straumes" kafijas dzirnaviņas jau nodedzināju.

              Es arī sākumā malu kafijas dzirnavās, pēcāk pārgāju uz lopbarības dzirnavām. Pie AndaL izmēģinājām... parastās iesala dzirnavas neņem, bet kafijas un lopbarības dzirnavas kukurūzas graudus pārvērš putraimos, tāpēc var izmantot arī tos. Kukurūzas putraimus var nopirkt pārtikas veikalos.

                Linards said: Es arī sākumā malu kafijas dzirnavās, pēcāk pārgāju uz lopbarības dzirnavām. Pie AndaL izmēģinājām... parastās iesala dzirnavas neņem, bet kafijas un lopbarības dzirnavas kukurūzas graudus pārvērš putraimos, tāpēc var izmantot arī tos. Kukurūzas putraimus var nopirkt pārtikas veikalos.

                Un kukurūzas putraimi nav tas pats kas polenta! ;) Tas tā no manas pieredzes!

                  2 years later

                  Popkorns labi darbojas. Palūdzu čomam no kukuruza.lv, uzcept bez jeb kādām piedevām un gandrīz bez eļļas-viss sanāca. Gan jau ka var arī mikrenē pats graudus spridzināt.

                    4 years later

                    Ka ir ar kukuruzas putraimiem (parastie veikala), viniem jataisa “cereal mash” kopa ar bazes iesalu vai var likt pa taisno iejava? Raksta jau, ka jataisa, domaju, varbut var iztikt 🙂
                    Rit javara American light lager un man ir kukuruzas putraimi tikai, par parslam nekad neesmu sapratis, tas ir parastas “kellogs” vai kadas savadakas?

                      ^ ir jau kelogs, tikai bez sāls, cukura u.c. piedevām. Gan jau var arī kādu bezcukura variantu piespert klāt - nedaudz sāls īpaši netraucēs - ja liksies par sāļu, nosauks par American Gose 😉

                        Nopirku Rimi kukuruzas parslas bez cukura. Varijuma pa 10% risu parslas un kukuruzas, efektivitate ka parasti, pirmais varijums filtrejas loti labi, otram kaut kas divains- loti slikti un tikai ar maisisanu (Grainfather), efektivitate ari drusku svakaka.

                          19 days later

                          Esmu izmantojis vairākas reizes malto kukurūzu (kas nopērkama pārtikas veikalā) brūvējot lāgerus, kolšus un ogu alus.
                          Lieku kopā vienlaicīgi ar pārējo iesalu, bet ieberu katlā, kā pēdējo (virsējā kārta).
                          Efekts ļoti jūtams.
                          Cik atceros kukurūzas kolšs Uģim labi patika brauco uz Žmogšala festivālu 2016" :-)

                          Write a Reply...