Pareizi uzķēri. Noraudzēju līdz nemazinājās vairs blīvums (10 dienas) , tad nedēļu noturēju uz rauga , bet jau pie +3 . Tad pildīju un pēc tam, kad bija sagāzējies vēl 2 nedēļas pie +3 Šitā darot, uz uzgāzēšanos aizgāja baigi ilgs laiks, ja nekļūdos, tad kaut kas ap 10 dienām. Tagad es daru sekojoši: kad norūdzis, uzreiz pildu pudelēs vai kegā, un kad sagāzējies lieku lāgerēties. Izturu minimums 3 nedēļas pēc uzgāzēšanās. Aizvakar uzvārīju jau 5 versiju par šo alu. Starp citu... var dabūt nosmelties WLP 080 ;)
Cream ale
Ok. Bet kad sapudeljo - uzreiz liec +3C? Taada aukstumaa tak eila raugs nestraadaa (domaaju soreiz pameeginaat ar US-05). Jeb, kad sapudeljo atstaaj nedelju sagaazeeties teiksim +17C un tad uz laagereesanos 3 nedeeljas +3C?
Linards said: ... un kad sagāzējies lieku lāgerēties. Izturu minimums 3 nedēļas pēc uzgāzēšanās.
Ar 2 reizi sapratu :)
Man kā iesācējam interesē, kur Rīgā nopirkt tās kukurūzas pārslas? Kellogs tak diez vai, ka der alus brūvēšanai.
Es izmantoju kukurūzas graudus, tik problēma ar samalšanu. Vienas " Straumes" kafijas dzirnaviņas jau nodedzināju.
Es arī sākumā malu kafijas dzirnavās, pēcāk pārgāju uz lopbarības dzirnavām. Pie AndaL izmēģinājām... parastās iesala dzirnavas neņem, bet kafijas un lopbarības dzirnavas kukurūzas graudus pārvērš putraimos, tāpēc var izmantot arī tos. Kukurūzas putraimus var nopirkt pārtikas veikalos.
Linards said: Es arī sākumā malu kafijas dzirnavās, pēcāk pārgāju uz lopbarības dzirnavām. Pie AndaL izmēģinājām... parastās iesala dzirnavas neņem, bet kafijas un lopbarības dzirnavas kukurūzas graudus pārvērš putraimos, tāpēc var izmantot arī tos. Kukurūzas putraimus var nopirkt pārtikas veikalos.
Un kukurūzas putraimi nav tas pats kas polenta! ;) Tas tā no manas pieredzes!
Popkorns labi darbojas. Palūdzu čomam no kukuruza.lv, uzcept bez jeb kādām piedevām un gandrīz bez eļļas-viss sanāca. Gan jau ka var arī mikrenē pats graudus spridzināt.
Ka ir ar kukuruzas putraimiem (parastie veikala), viniem jataisa “cereal mash” kopa ar bazes iesalu vai var likt pa taisno iejava? Raksta jau, ka jataisa, domaju, varbut var iztikt
Rit javara American light lager un man ir kukuruzas putraimi tikai, par parslam nekad neesmu sapratis, tas ir parastas “kellogs” vai kadas savadakas?
ugis_n
Ja ar putraimiem tad viņi ir jāuzvāra kā putra un tad var likt mash t° kopā ar iesalu.
Kukurūzas graudam ir jāzaudē struktūra lai miežu iesala enzīmi var piekļūt cietei.
Kukurūzas pārslas:
https://www.pruulikeskus.ee/en/product/maisihelbed-1-kg/
Tas galīgi nav tas pats kellogs
^ ir jau kelogs, tikai bez sāls, cukura u.c. piedevām. Gan jau var arī kādu bezcukura variantu piespert klāt - nedaudz sāls īpaši netraucēs - ja liksies par sāļu, nosauks par American Gose
Nopirku Rimi kukuruzas parslas bez cukura. Varijuma pa 10% risu parslas un kukuruzas, efektivitate ka parasti, pirmais varijums filtrejas loti labi, otram kaut kas divains- loti slikti un tikai ar maisisanu (Grainfather), efektivitate ari drusku svakaka.
Esmu izmantojis vairākas reizes malto kukurūzu (kas nopērkama pārtikas veikalā) brūvējot lāgerus, kolšus un ogu alus.
Lieku kopā vienlaicīgi ar pārējo iesalu, bet ieberu katlā, kā pēdējo (virsējā kārta).
Efekts ļoti jūtams.
Cik atceros kukurūzas kolšs Uģim labi patika brauco uz Žmogšala festivālu 2016" :-)