Es jau labu brīdi briestu ņeržas koniskajam, lai varētu raudzēt un sagāzēt vienā tvertnē. Ja būtu vēl interesenti varbūt varētu kopīgi ko sadomāt. Vakar Zintis pasākumā arī izmeta, ka vajadzētu. Ir vēl gribētāji?

Tu esi rēķinājis aptuvenās izmaksas? Vispār jau man arī tāda klusa interese ir :)

edgar, es par šo aktīvi domāju. pat biju aizgajis pie vieniem meistariem. tie gan atteica. nopirku ātri varamo katliņu vākam un biju nobriedis pirkt TIGu. Beigas kaut kā sapratu, ka ir svarīgākas lietas jādara. Tomēr, mani šī lieta interesē, būtu gatavs piedalities.

Tad kad pienāks (Tā) :)... diena, lielos ņemšu vāczemē un lietotus, bet uz kādu mazo ar dzesēšanu arī būtu ieinteresēts uzklausīt idejas un iespējas. Par kādiem tilpumiem vispār runājam?

Domāju ka tilpums ir mainīgs lielums, pēc katra vēlmēm. Izmaksas domājams kā jau ņeržai ~1LVL Litrā. Es pats tēmēju uz 100L.

Par to ātri vārāmo katliņu runājot. Varbūt ir vēl kādi sakarīgi risinājumi kādam padomā, kā noblīvēt, jeb šis ir vienīgais sakarīgais variants? Kādam varbūt ir jau kaut kādi rasējumi vai izpētīts cik slīpu to konusu taisīt, kādu augstuma platuma attiecību ņemt u.t.t.?

Es biju domājis radiuss 27cm, augstumā 50 cm, + konuss 40 cm. Kas dod 140L tilpumu. Dzesēšana ar iegremdējamo čūsku. 1.6 kvadratmeri neržas loksnes. 1.2mm vai 1 mm Alfa metala 1mm loksne 29 LVL + PVN vai 1.5. mm 45 LVL + PVN. Griešana 1 LVL.

Tas katliņš ko nopirku izskatās labi, ti. kā normāls vāks. Pluss ir lētums ~ 30 lati. Cik ir dzirdēts, tad Čehijā tos vākus no Itālijas sūtīja un nemaksā tie lēti.

edgars said: Par to ātri vārāmo katliņu runājot. Varbūt ir vēl kādi sakarīgi risinājumi kādam padomā, kā noblīvēt, jeb šis ir vienīgais sakarīgais variants?

Lūkas un visi rūpnieciskie pribambasi tirgojas atsevišķi. Fermentereu ražotāji presetās daļas paši neražo, pērk no citiem.

Man baigi interesants un praktisks no mazgāšanas viedokļa likās šis variants. Vienīgi jautājums vai tādu var uzvalcēt pietiekami kvalitatīvi lai viņš garām nelaistu. To pašu savilcēju droši ka no 200L mucām varētu paņemt un pielāgot.

koniskais.jpg

Man baigi interesants un praktisks no mazgāšanas viedokļa likās šis variants. Vienīgi jautājums vai tādu var uzvalcēt pietiekami kvalitatīvi lai viņš garām nelaistu. To pašu savilcēju droši ka no 200L mucām varētu paņemt un pielāgot.

koniskais.jpg

Ā un vēl kaut kur redzēju, ka cornelius kega augša tika izmantota priekš vāka.

No mazgāšanas viedokļa katliņš ir OK, jo liels diametrs. Cornelisus arī varēt derēt, bet izmērs mazāks, maksa gan varētu būt līdzīga. Par ķīniešu eksemplāriem, kā augstāk, es lasīju ka spiedienu netur, aa laikam ari pekainis to teica par savu, viņam liekas tāds bija.

Uj, šis gan ir smuks, es arī piedalos. Bet pareizi saprotu, ka tur notiks raudzēšana un nogatavināšana attiecīgi tādus vajadzētu vairākus?

p.s. Es joprojām arī ieķertu kādu gatavu vārīšanas uzparikti, ja kāds atbrīvojas no savas, jo pāriet citos tilpumos/stnadartos, tad man ļoti interesētu.

M

nu tie būs 150 lati... jeb lats litrā, varbūt nedaudz lētāk.

Mans skaistais ķīnietis laiž garām. Uzskatu ka esmu nopircis pieredzi un pāris kilogrammus pulēta nerūsējošā tērauda. Funkcionāli tas pats, kas plastmasas spainis ar vāku. Tāpēc iesaku skatītes ar vēsu prātu.

Alusvedējs varētu reportēt cik spiediena tur viņa melnās pvc mucas, esmu tādas apskatījis un liekas ļoti labas/cena risinājums! Nez vai ir mazāki tilpumi tādas arī ir?

Pekains a kāds tavei ķīniešu mucai vāka stiprinājums? moš bildi vari ielikt

4 x piena kannu klamburi, viņi staipās