edgars said:
Kaspīt, a testējis esi? Mani interesē kā viņš spiedienu tur.
Testējis neesmu, tā man tie bunduļi stāv, bet bija tā, ka no sākuma uztaisījām vākus no 2 mm bleķa, bet tas, pievelkot ar skrūvi tikai pa vidu, ieliecās un ne vella nevarēja pievilkt, mēģinājām tam vākam uzmetināt maliņu, ar nekas labs nesanāca- bleķis kaut mazliet, bet deformējās, beigās izgriezu jaunus vākus no 4 mm bleķa un šitos var diezgan pievilkt, jāuztaisa pabieza blīve un domāju, ka spiedienu vajadzētu turēt. Pekaiņa spožajam ķīniešu bundulim liekas bija 4 vai vairāk klipši pa perimetru un redz saka, ka spiedienu netur, bet piespiežot centrā, spēks pa visu perimetru būs vienāds, ja nu vienīgi spiediens būs tik liels, ka palieks 4 mm bleķi. Un vēl tak mēģinājām vienam 2 mm vākam maliņu atvalcēt, arī nekas nesanāca, jo sanāk, ka metāls nevis tiek izstiepts, bet sablīvēts un tam nav kul palikt, beigās vāks sametās un nekas nesanāca. Ja gribat taisīt ar apaļu augšu, kāpēc netaisīt no kegiem, man jau liekas, ka vieglāk apieties ar 2 vai 3 mazākiem bunduļiem nevis ar vienu lielu 200 litrīgu, arī var ar dažādiem raugiem vienu un to pašu misu raudzēt, apiņot utml. Ja taisa no kega, kam jau ir apaļa augša, var uztaisīt vāku pēc kornī kega principa, izgriežot ovālu caurumu un ovālu vāku, tikai daudz lielāku un tad spiediens pats to vāku spiež klāt, Siguldas Mārtiņš tādu vāku kādreiz bija no stiklašķiedras salīmējis- baigi labi sanāca.