edgars said: Nu tam, ka no ekstraktiem nekas garšīgs nevar sanākt es negribētu gluži piekrist. Viss ir atkarīgs kā tam procesam pieiet. Ja liek cukuru 3kg, tad protams ka būs sūds. Ja ņems tikai iļģuciema eksraktu, tad būs ok, bet ar laiku parādīsies problēma, ka nevar neko daudz pamainīt un sanāk vienveidīgs alus. Bet var jau pasūtīt no interneta dažādus eksraktus un tad kombinēt. Cena protams kosmoss, ja salīdzinam ar iesalu.

Piekrītu uz visiem 100%, pirmo reizi starp citu taisiju ar piparmētru tēju(diezgan stipru), alū varēja just piparmētru piegaršu un tādu ka svaigumu. Starp citu iļguciema veikalā var nopirkt ļoti garšīgu medalu, domāju ka tas taisīts no tā paša ekstrakta vai tā izejvielām. Starp vitu kāds nevelās pārdot aizkorķetāju? Ar prieku nopirktu no rokām, tad rakstiet tel., uzzvanīšu. Izlēmu ka izdevigāk liet stikla tarā, tikai baidos kā tik tā pudele neaiziet pa gaisu ja ar cukuru priekš karbonizācijas parspilē.

alusvedejs said: neklausies, Optyroc muļķības runā

Nerunā gan. Esmu no ekstraktiem iztaisījies krustām šķērsām, pirmos taisīju jau 15-16 gadus atpakaļ. Nekad nav sanācis pat tuvumā sūdīgākajam graudiniekam. Ja tiešām kāds man iedos pagaršot garšīgu ekstraktnieku, publiski paņemšu savus vārdus atpakaļ.

Jānis kaut kad bija Norvēģijā uz mājbrūvētāju pasākumu un teica, ka tur puse no ekstraktiem vien taisot, pie kam sanākot labu labie ali. Es domāju, ka mums galvenā problēma ir normālu izejvielu pieejamībā attiecībā uz ekstraktiem.

Arthos said:

Starp vitu kāds nevelās pārdot aizkorķetāju? Ar prieku nopirktu no rokām, tad rakstiet tel., uzzvanīšu. Izlēmu ka izdevigāk liet stikla tarā, tikai baidos kā tik tā pudele neaiziet pa gaisu ja ar cukuru priekš karbonizācijas parspilē.

Nav jau tas aizkorķētājs nemaz ar tik dārgs arī ne no rokas. Ieguldījums ilgam laikam. Korķus var nopirkt vai nu zvanot uz dzerienuserviss.lv Ivaram, vai nu te pat kaut kas piedāvājas notirgot. A cukuru, lai drošs, paņem Dansuker cukurgabaliņus. Uz iepakojuma rakstīts skaits un kopējais svars, tad nu izrēķini cik gāzētu gribi, un dozē... un nekur nenokļūdīsies. Ar laiku nopirksi svarus un varēsi dozēt savādāk.

Optyroc said: Nerunā gan. Esmu no ekstraktiem iztaisījies krustām šķērsām, pirmos taisīju jau 15-16 gadus atpakaļ. Nekad nav sanācis pat tuvumā sūdīgākajam graudiniekam. Ja tiešām kāds man iedos pagaršot garšīgu ekstraktnieku, publiski paņemšu savus vārdus atpakaļ.

Nu par šito gan neko teikt nevaru, graudinieku par garšojis neesmu. Gadus 15-16 atpakaļ ar alu varēja pacienāt tikai vecāki (8 gadi bija). Bet nu cik saprotu tad no graudiem ar nekas sarežģīts nav, vienīgi kādas 4 stundas javelta pasākumam ka minimums. Ceru šajā vasarā pilnibā pāriet uz paša produkciju, būs papildus hobijs un naudas ietaupijums, par cik dzeru pa litram vai pusotram katru karsto dienu, nez vai tas nav kaitīgi, vienīgi vēders gan ir (.) .

edgars said: Jānis kaut kad bija Norvēģijā uz mājbrūvētāju pasākumu un teica, ka tur puse no ekstraktiem vien taisot, pie kam sanākot labu labie ali. Es domāju, ka mums galvenā problēma ir normālu izejvielu pieejamībā attiecībā uz ekstraktiem.

Mēģinājis esmu angļu JOHN BULL, austrāliešu COOPERS, somu FINLANDIA. No sākuma taisīju ar cukuru, pēc tam jau tikai ar šķidrajiem ekstraktiem, mēģināju arī ar glikozi. Raugu gan liku tikai oriģinālo, kas nāca līdzi, varbūt tur tā vaina. Un visiem viena piegarša - tāda stipri sidraina un raugaina. Un kā uztaisīju pirmo no iesala, tā uzreiz pavisam cita garša. No sākuma jau arī domāju, ka daru ko ne tā un tik eksperimentēju un eksperimentēju un grūdu naudu tajā Dzirnavu ielas bodelē, kur iesaka taisīt ar cukuru. Senāk veikals bija uz Antonijas ielas, tur tieši tāpat silti ieteica cukuru bērt klāt. Vai tiešām kāds ir dzēris ekstraktnieku, kas ir garšā līdzīgs iesala alum?

ir taads dozators, ar triis traucinjiem, attieciigi 0,3 - 0,5 - 0,7 litraazhai. aizkorkjeetaajs, tas ar ko ar rokaam spiezh, man ir aizkorkjeejis ap tonnu alus, un principaa ir atnjirdzies.

Es reiz eksperimentam uztaisiju no iļģuciema ekstrakta bija ok. Tiesa ar s-33 raudzēju, tā kā ļoti iespējams, ka tām burkām raugs ir pie vainas tai sidrainai piegaršai. Tīri teorētiski ekstrakts jau tā pati misa vien ir tikai koncentrētā veidā, kurai liekais ūdens ir iztvaicēts..

Arthos said:Starp citu iļguciema veikalā var nopirkt ļoti garšīgu medalu, domāju ka tas taisīts no tā paša ekstrakta vai tā izejvielām. Starp vitu kāds nevelās pārdot aizkorķetāju? Ar prieku nopirktu no rokām, tad rakstiet tel., uzzvanīšu. Izlēmu ka izdevigāk liet stikla tarā, tikai baidos kā tik tā pudele neaiziet pa gaisu ja ar cukuru priekš karbonizācijas parspilē.

Tas medalus vēl briesmīgāks par Brenguli, bet šiem jau arī dzērveņu sīrupaalus ir ... brrr

Man jārealizē dāvanukarte bodē, sev ņemšu aizkorķētāju pa Ls10.90 - http://www.akciza.net/lv/196-manual Ja tev tāds der, paķeršu vēlvienu - pa Ls10 varēsi dabūt

Lieku mazo cukura graudiņu (2g) uz 0.5L - nekas nav gājis pa gaisu

edgars said: Es reiz eksperimentam uztaisiju no iļģuciema ekstrakta bija ok. Tiesa ar s-33 raudzēju, tā kā ļoti iespējams, ka tām burkām raugs ir pie vainas tai sidrainai piegaršai. Tīri teorētiski ekstrakts jau tā pati misa vien ir tikai koncentrētā veidā, kurai liekais ūdens ir iztvaicēts..

Te atkal rodas jautājums, kāpēc alus darītavas netaisa alu no ekstrakta. Tas taču ir daudz vienkāršāk - saražo lielu daudzumu ekstraktu, būs perfekti vienāds iznākums, vienkāršāk ražot, bet nē alus darītavas alu taisa klasiski - ar iesalu. Tātad ir iemesls un ne jau izmaksās - gan jau rūpnieciski to saražot nebūs izmaksas lielākas par klasisko metodi.

Kaa tad nebuus? Udeni iztveiceet japateeree energija. Tev vnk nav paveicies ar tiem ekstraktiem vai raugiem. Reku chalis saka ka vinjam sanak labais alins :)

Kaa tad nebuus? Udeni iztveicet japatere energija. Tev vnk nav paveicies ar raugiem vai ekstraktiem.

Optyroc said: Te atkal rodas jautājums, kāpēc alus darītavas netaisa alu no ekstrakta. Tas taču ir daudz vienkāršāk - saražo lielu daudzumu ekstraktu, būs perfekti vienāds iznākums, vienkāršāk ražot, bet nē alus darītavas alu taisa klasiski - ar iesalu. Tātad ir iemesls un ne jau izmaksās - gan jau rūpnieciski to saražot nebūs izmaksas lielākas par klasisko metodi.

Tu to nopietni? :)

iesals -> pārcukuro iesalu, izvāri, noraudzē ekstrakts -> pārcukuro iesalu, iztvaicē ūdeni, atšķaidi ar ūdeni, uzvāri, noraudzē

Redzi atšķirību laikā un enerģijā? Protams ka no ekstrakta ir vienkāršāk, bet visu jau nosaka cena!

Dainis said: Tas medalus vēl briesmīgāks par Brenguli, bet šiem jau arī dzērveņu sīrupaalus ir ... brrr

Man jārealizē dāvanukarte bodē, sev ņemšu aizkorķētāju pa Ls10.90 - http://www.akciza.net/lv/196-manual Ja tev tāds der, paķeršu vēlvienu - pa Ls10 varēsi dabūt

Lieku mazo cukura graudiņu (2g) uz 0.5L - nekas nav gājis pa gaisu

Paldies par piedavājumu, drīz pats braukšu, paņemšu sev. Par medalu nezinu, man jau pašam patīk, vienīgi parāk salds, nez ko viņi tur pievieno lai ir tik salds.

Starp citu, Somijā lielveikalā redzēju FINLANDIA ekstraktu, kas cenā sanāca krietni zem iesala izmaksām. Labi, Peace! Uzvāriet Iļģuciema ekstraktu un, ja tiešām sanāk ok, uzcienājiet!

Optyroc said: Te atkal rodas jautājums, kāpēc alus darītavas netaisa alu no ekstrakta. Tas taču ir daudz vienkāršāk - saražo lielu daudzumu ekstraktu, būs perfekti vienāds iznākums, vienkāršāk ražot, bet nē alus darītavas alu taisa klasiski - ar iesalu. Tātad ir iemesls un ne jau izmaksās - gan jau rūpnieciski to saražot nebūs izmaksas lielākas par klasisko metodi.

ekstrakts ir dārgāks par iesalu. es domāju ka lielajām darītavām tipa aldaris izmaksu starpība būtu kādas 3-5x. un ja paši taisītu ekstraktu tad kāda jēga sākumā iztvaicēt un tad atkal liet ūdeni?

Dainis said: Spams par hidrometru - es labprāt dabūtu tādu, kuram ir tikai viena skala - interesē tikai blīvums pret ūdeni, tās pārējās skalas tik traucē normāli nolasīt - lokies ap to hidrometru, kā žīds ap seifu.

no tevis lats par ķīniešu izstrādājumu. bez garantijas un nav pārbaudīts :)

alusvedejs said: cik LVL par 30 gab? vari dabūt priekš manis arī?

brevinga bārmenis normunds arī viņas krāj. sākumā esot visiem tapat piedāvājis, bet neesot bijis noiets. tagad liekot ss.lv par naudu un gribētāji esot :) cenas nezinu jo man vairs viņas īpaši neinteresē.

alusvedejs said: cik LVL par 30 gab? vari dabūt priekš manis arī?

Īstenībā bija tā, ka palielījos bārmenim ka pats taisu alu, un noderētu pudeles ar swing korķi. Viņš teica ka nau problēmu iekrāt. Tālāko sarunu skaidri neatceros jo alus bija ļoti gards. Tikai pēc mēneša atkal ienācu iedzert alu un viņš prasa: "Kad tu beidzort savāksi savas pudeles!? Ir jau 3 kastes sakrātas!" Promejot atstāju krietnu dzeramnaudu.

Kad vācās prom no Brevinga, man Normunds kasti atdeva tāpat. Pārdod pa ~20s, neatceros precīzi. Es jau pie viņa bieži ņēmu, ja bija iekrājušās (pa brīvu), bet pēdējā pusgadā vairs nesanāca reizi nedēļā vai divās tur būt, tāpēc nebija vairs noieta pudelēm

Pag, kurš te gribēja puslitrenes pret litrenēm mainīt. Vairs neatceros un nevaru atrast.