nemāku es html ielikt postā, tādēļ ielikšu linku uz rakstu par Citra apiņiem - tur ir pilna beersmith alus recepte ar visiem mash profiliem.
http://alusmuca.lv/blonda-citra-majas-alus-ar-neparastu-garsu/
wot! silti iesaku - superīgs alus!
nemāku es html ielikt postā, tādēļ ielikšu linku uz rakstu par Citra apiņiem - tur ir pilna beersmith alus recepte ar visiem mash profiliem.
http://alusmuca.lv/blonda-citra-majas-alus-ar-neparastu-garsu/
wot! silti iesaku - superīgs alus!
Tu reāli vari izturēt tik precīzu temperatūru? 75 min Mash In Add 11.85 L of water at 75.1 C 65.6 C
yep, gandrīz kā aptiekā - es izmēru graudu temperatūru, kastes temperatūru, ūdeni parasti gatavoju ar nelielu 10-15% rezervi, parasti sanāk +-0.5C robežās. Uz beigām, protams, par kādu grādu nokrītas.
Mazliet apšaubu šo apgalvojumu, pēc maniem novērojumiem, aplejot aukstumkastē, temperatūra atšķiras mērot dažādās iejavas vietās un dažādos slāņos, pat īsu brīdi pēc apmaisīšanas.
Hz, es maisu apmēram 5 minūtes, bērsmithā norādīju materiālus un to temperatūras, tas attiecīgi veic korekcijas ūdens temperatūrai - sanāk viendabīgi.
Ar ko tu mēri temperatūru? Ja arspirtinieku, tad jācilā vāks. Man kontrolierim iedaļas tikai par veselu grādu.
Batch size: 23L Boil time: 60min
Blondā_Citra_-_mājas_alus_recepte_-_Mājas_Alus_Muca_1298731473443.png
laikam rīt pamēģināšu šito ar Saisona raugu...
Tiko sapudeļoju savu interpretāciju par šito brīnumu, jau tagad ir ļoti labs, jūtu ka šitas ilgi plauktā nestāvēs... :)
Savā interpretācijā pieliku 7% kviešu pārslas, IBU ~30, pārcukuroju pie 66C un raudzēju ar Saison raugu.
Man arī rūgst bāzēts uz šo, tikai krietni samazināju rūgtumu uz 20IBU un pieliku klāt kukurūzas putraimus un rīsu pārslas un nedaudz Black malt, lai pēc tīra urīna nevelk. Cukuroju pie 65C. Rēķinaju lai mash-out būtu 76C, bet nekas nesanāca- labi ja 70C bija. Sanāca OG 1040 Smaržo un garšo pagaidām labi.
Esi pārliecināts ka līdz galam pārcukuroji un apstādināji enzīmus?
Pārbaudīju misu ar joda testu- bija ok.
Šodien nenocietos un atrāvu vaļā pirmo pudeli, jāatzīst, ka viens no labākajiem aliem, kas man līdz šim sanācis. Saisona reugs gan ņem drusku virsroku pār citra apiņu aromātu. Ati, labprāt dzirdētu tavus komentārus un kritiku, kad atvērsi pudeli, jo skats no malas vienmēr ir savādāks nekā paša darītāja subjektīvais viedoklis ;)
Es savukārt brīnos par neparasto dzidrumu. 7. diena bet dzidrums tāds, kā filtrētajiem. Izskatās, ka pieliktā Protafloc tablete ir baigi efektīva lieta. Pirms tam biju diezgan skeptisks, kaut arī testam pasūtīju tajā kopējā pirkumā no Anglijas. Pielikumā paraugs.
3pm - kur tad pielikums? Edgar, pēc pusotra nedēļas būs komentāri, ātrāk diemžēl nē.
It, kā pievienoju, pēc tam nepārbaudīju. Izrādās, bija pārsniegts lielums. Vakarā pielikšu.
Kāds ir mēģinājis Whirlfloc tabletes, vai tās ir tās pašas Protafloc, kādas atsauksmes?
Vienalga zem kāda nosaukuma, tiešām jūs šitādus sūdus savā alū maucat iekšā, nesaprotu...
Nu bet zinātnes vārdā jau var paeksperimentēt. Gan jau ka zem briesmīgā nosaukuma slēpjas kādas dabiska pārtikas piedeva.