Parasti neiesaka ar lager raugu, eilu raugi tomēr dod bagātīgāku garšas un smaržas buķeti.
GirtsT said:
Mans minējums, par maz bija neēdamo cukuru + pārāk ēdelīgs raugs, tāpēc tīk sauss.
Ābolu sulā praktiski vispār nav neēdamo cukuru, nu, vismaz attiecībā pret ēdamo daudzumu var pieņemt, ka tādu nemaz nav. Izņēmums varētu būt negatavi āboli, tajos it kā esot ciete.
Ja Tu raudzē ar 1118, jārēķinās, ka tas ir nenormāls zvērs - ar baigi augsto alkohola toleranci (16-18%), skābi gan tas arī baigi noēd, bet tas ir ilgākā laika periodā, taču, ja tā sula ir baigi skābā, to, protams, var arī nejust. Es šogad ieliku 2x20l - vienu ar baltvīna (Youngs all purpose white), otru ar sarkanvīna (Youngs Bordeaux red) raugu.