Sveiciens!
Gatavoju alu no koncentrātiem. Iepriekš novārīju ūdeni, atdzesēju, pielēju klāt koncentrātu, cukuru un pēc astoņām stundām viss burbuļoja...
Šoreiz gribējās pamēģināt sterilāku to visu pasākumu un pēc pāris padomiem forumā novārīju koncentrātu, cukuru un ūdeni vienlaicīgi un pēc tad, kad atdzisa, pieliku raugu un sapildīju divos piegājienos divos fermentācijas traukos. Un jau pagājušas kādas stundas 16 un nav nekādas zīmes, ka kaut kas notiktu... Nenoturējos un kādu laiciņu atpakaļ pavēru vaļā vienu vāku, pēc smaržas un garšas radās sajūta, ka kaut kas tomēr notiek, bet ļoti vāji. Var jau būt, ka man arī izlikās :)
Kas varētu būt par vainu? Vai šādi visu novārot var sabojāt to maisījumu? Iedomājos arī par temperatūrām... Vai alus raugs ir ļoti prasīgs pret temperatūrām, vai principā nedrīgst būt tikai ļoti karsts vai auksts? Un, ja nekas nesākas, ko iesākt, nogaidīt vēl kādas stundas 12 un liet to visu ārā? Vai arī mēģinēt nopirkt jaunu raugu un pielikt klāt?