edgars said:
Man šķiet, ka Kaspītim ir jābūt krietnai kolekcijai ar pierīgas avotu analīžu datiem. Moš var padalīties. ;)
Nav jau man ar ko diži lielīties, bet pieliku visas man pieejamo un manā ikdienas maršrutā man zināmo avotu ūdens analīzes.
Zaķi, Ķengarags, Sēnīte alum ne visai der, pārāk liels hco3. Zaķu ūdeni ikdienā patērējam dzeršanai nevārītā veidā, pēc garšas pat saldens, tīrā veidā ļoti garšīgs ūdens. Līču vismazāk minerāļi, hco3 arī nav daudz, varbūt padaudz dzelzs. Kad svaigs, liekas, ka varu sagaršot, bet, kad pastāv, liekas, ka šī garša samazinās, Hidrostandarts gan mani apsmēja par dzelzs sagaršošanu un teica, ka var liet pudelēs un tirgot :) Sēnītes ūdeni vārot, rodas kautkādas melnas nogulsnes, kas maisot atkal izšķīst, tā arī neesmu izdomājis, kas tas tāds ir un tas iztek kaut kā nesaprotami- nevar saprast, vai pirms tam augstāk netek pa vaļēju grāvīti. Ķengaraga avots atkal esot radies, veicot kaut kādus celtniecības darbus vai urbumu- trāpījuši :), bet tagad to lietojot puse Ķengaraga. Kādreiz Cido gribējis uzlikt ķepu, bet kaut kas šiem nav sanācis. Ķekavas avots iztekot no kapsētas :) Pie Rīgas apvedceļa, kaut kur pie Ogres šosejas caur apvedceļa uzbērumu tiekot spiests cauri meliorācijas ūdens, to citi uzskatot par avotu. Ulbrokā arī esot avots, kam mainoties garša un par to ne visai labas atsauksmes. Pieliku arī Valmiermuižas urbuma analīzes, bet viņi jau kautkā to ūdeni apstrādā, tā, ka nevar zināt, kāds tiek līdz alum.
Kengaraga_avots.jpg
Licu_avots.jpg
Senite_avots.jpg
valmiermuiza_2[1].jpg
Zakumuizas_avots_+_CaCl_1_tejk_+_varits_1.
Zakumuizas_avots_+_gipsis_2_tejk_+_var.jpg
Zakumuizas_avots.jpg