AndisL said:
Mans trešais vārījums bija Jelgavā ar ļoti sliktu pilsētas ūdeni, bet alus ko dzērām pirms nedēļas pēc trīs gadu gatavināšanās par brīnumu bija labs. Es izmantoju avota ūdeni kas lauzies cauri dolomīta slāņiem. Ūdens ir ļoti kaļķains. Alus sanāk labs un dzidrs. Daudzi jautājuši kur es filtrēju. Es nesaku, ka nevajag koriģēt ūdeni, bet mani apmierina. Arī akas ūdens ir kaļķains + piemaisījumi kā jau gruntsūdenim, bet avota ir ideāli dzidrs.
Iespējams tam manam akas ūdeni bez kaļķa ir vēl viskautkas, kaut pēc garšas ir labs un arī dzidrs. Bet cik saproti, tad pārsvarā lāgerus taisi? Jo es ar šo ūdeni taisīju alu un raudzēju ar s-04, wb-06 un w-34/70 un tie ali nevisai tieši ar pirmajiem 2iem raugiem. Lāegeris ir ok, arī dzidrs, bet putas gan nav. Bet lāgerus nevaru salīdzināt, jo iepriekš ar šito raugu nebiju neko mēģinājis.
un vispār tas iepriekšējais jautājusm vai tas var būt no ūdens bija domāts tieši par putu un dzidrumu - vai tiešām ūdens, kurš pirms vārīšanas ir perfekti dzidrs un garšo ok, var rezultātā ietekmēt putu un dzidrumu??
Varbūt tiešām būs jāaiznes uz tiem karme filtriem jāpārbauda, bet tas būs tikai zinātnes vārdā, jo ūdeni maz ticams koriģēšu.