es atkal metu katrā pudelē pa 1 mazajam cukurgraudiņam, nav jāčakarējas ar dozēšanu, jo viņš sver 3gr :)
Karameļu sīrups alus uzgāzēšanai
Edgar, šitais arī labs, mhh nebija ienācis prātā, ka šis tik viegls sanāk, lieto to dancukker? Tad jau ar garšām ar var paeksperimentēt, jo cik atceros Gemosā bija visādi demerara utt cukuri. Varbūt kāda piegaršas molekula tai pudelē tomer paliek:)
Jā, izmantoju dancuker, bet pievērs uzmanību uz pakas rakstītajam, jo ir lielie un mazie cukurgraudi, jāņem ir mazos! Nu nez, man jau liekas, ka tas cukurs tur tik maz liekas klāt, ka tās piegaršas molekulas nāksies iztēloties pašam, jo sajust nevarēs...
...pats zini- iedomai arī ir spēks:):):)
Ja lej uz citu trauku, tad traukā vispirms ielej to sīrupu. Pārlejot alu samaisīsies pats, nebūs ar karoti jālien iekšā "kult".
Andri, tā bija mana kļūda. Kādi 8 ali bija paši samaisījušies šādi, bet 9. nesamaisījās.
Ati, tu jau rakstīji, ka lēji klāt to cukurūdeni, bet es runāju, ka leju alu klāt. Ja tas cukurūdenis nav biezs kā medus, tad tam ir jāsamaisas vienmērīgi, jo pārlejot ar šļauku notiek nepārtraukta rotācija tvertnē.
Nu ņemot vērā ka abi šļaukas gali ir alū un pārliešana tiek veikta maksimāli mierīgi tad nu nekāda baisā rotācija nesanāk. Lai vai kā, bet es vienmēr leju papriekšu sīrupu un tad pavirsu alu un neko nemaisu un man nereizi nav gadijušās nevienmērīgi sagāzētas pudeles. Varbūs ka to sīrupu vajag taisīt šķidrāku.
rotācija atkarīga no šļaukas stāvokļa
Protams ka atkarīga no šļaukas stāvokļa, bet es cenšos tieši izvairīties no rotācijas.
Gaidu trappist raugus un uzsūcu informāciju.
Interesants video, kā pagatavot karameļu cukuru stiprajiem aliņiem: https://www.youtube.com/watch?v=25ohU8GfAJk
man jau termometrs brauc no ķīnas :)
Sapildīju alu pudelēs, iemetu kā Edgars teica pa 1 mazajam Danzuker cukura graudam kurš svers virs 2g, pagājušas 2 nedēļas alus vispār nav uzgāzējies veru vaļā pudeli minimāli noskan.
Kādas opcijas?
Gaidīt vēl pāris nedēļas? Varbūt raugs kaut kāds ne īpaši labais(Coopers)?
Ja nedaudz gāze bija, tad gan jau sagāzēsies. Iemesli var būt dažādi. Lūk daži no tiem: 1. Korķi netur spiedienu. 2. Pārāk zema temperatūra un raugs nestrādā. 3. Raugs pirms pildīšanas ļoti labi izgulsnējies un pudelē ticis ļoti maz un vajag laiku, lai savairotos. 4. Raugs miris, bet tad pavisam nebūtu šņāciena.
Gaidīt vēl.
Es domāju ka pie vainas būs temperatūra, jo uz bundžas bija rakstīts, ka 2 dienas istabas temperatūrā un tad 2 nedēļas garāžā, bet pagaidīšu vēl 2 un tad redzēs. Paldies par palīdzību!
parasti jau nedēļu istabas temp. jānotur
Exciter said:
3. Raugs pirms pildīšanas ļoti labi izgulsnējies un pudelē ticis ļoti maz un vajag laiku, lai savairotos.
Izklausās pēc šitā varianta, ir gadījies.. Tik nevajag vēl siltāku vietiņu meklēt (arī ir gadījies), pagaidi kādu nedēļu.
oi, kad es vienīgo reizi mēģināju izgulsnēt raugu(trappist hg ~+5C) pirms pudeļošanas tad man pec mēneša tikai sagāzējās.
EgonsBekons said: Es domāju ka pie vainas būs temperatūra, jo uz bundžas bija rakstīts, ka 2 dienas istabas temperatūrā un tad 2 nedēļas garāžā, bet pagaidīšu vēl 2 un tad redzēs. Paldies par palīdzību!
Raugs būs nosalis, ienes uz nedēļu istabā, pakrati pudeles un būs ok.