Sveiki. Esmu beginners šajā aizraujošajā hobijā! Līdz šī foruma uziešanas, mēģināju sagrābties nepieciešamo informāciju dažādos ārzemju forumos.
Drīz pasūtīšu šo http://www.hopandgrape.com/public/detailv1.asp?itemcode=IPA20183753 kit'u un sākšu brūvēt. :)

    Nafig tev tas kits. Kas tur tāds ir iekšā ko tu nevari dabūt tepat un daudz lētāk?

      Ekstrakta bundžas un raugs. Vai Tev ir kādi iebildumi pret cilvēkiem, kas kaut ko pasūta no UK vai citām valstīm?

        Man liekas, ka kitu par tādu pat cenu var dabūt tepat bez sūtīšanas.

          Kur tad šādu kitu var iegādāties?

            Domājams, ka kungi ar to bija domājuši, ka uz vietas var dabūt lētākas alternatīvas, nevis konkrēto kitu ;) Par ekstraktiem gan viskompetentāk, manuprāt, varētu atbildēt lietotājs Zars (sen gan forumā nav manīts), jo pārējie ir rūdīti iesala brūvētāji :)

              Es jau ar labprāt brūvētu ar partial-mash vai all-grain paņēmienu, bet tā nu tas ir sanācis, ka ekstrakta brūvēšana būtu visizdevīgākais variants. Varbūt nākamo alu brūvēšu ar all-grain paņēmienu. Vasarā uz LV brauks radinieks no štatiem, tāpēc varētu sarunāt ar viņu, lai atved visu nepieciešamo no šī (http://www.northernbrewer.com/brewing/brewing-ingredients/grain-malts) veikala. Uz rudens - ziemas pusi varētu mēģināt uzbrūvēt Munich Helles lāgeri..

                Kādā ziņā izdevīgākais? Izmaksu ziņā no ekstrakta ir 3x dārgāk nekā no iesala. Priekš allgrain visu var dabūt Rīgā, pie kam 2x lētāk nekā tavā internetveikalā -> http://kupla.lv/majas-alus/alus-izejvielas-tagad-ari-riga/

                  Nū nejau naudas ziņā izdevīgākais.. Man vienkārši nav vajadzīgā aprīkojuma, lai brūvētu ar all-grain.

                  edgars said: Priekš allgrain visu var dabūt Rīgā, pie kam 2x lētāk nekā tavā internetveikalā -> http://kupla.lv/majas-alus/alus-izejvielas-tagad-ari-riga/

                  Nu jā, bet rauga un apiņu izvēle ir maza. Katrā gadījumā vēl padomāšu, varbūt uzbrūvēšu ar partial-mash. Tur itkā nevajag tik sarežģītu aprīkojumu kā all-grain. ;)

                    Challenger, Fuggle, Hallertauer, Northern Brewer, Crystal, Centennial un Columbus apiņus var tepat no Gordona sarunāt.

                    Nez vai pirmajās reizēs vajadzētu aizrauties ar briesmīgu izejvielu dažādību un kombinēšanu. Arī tikai ar Pils iesalu un S-33 raugu te daži pilsoņi ekselentus alus taisa.

                    Bet nu ok, vajag jau pašam izmēģināt vispirms :).

                      Piekrītu Atim par to pirmo reizi. Priekš pirmajām pāris reizēm pilnībā pietiek ar vienu iesalu, vieniem apiņiem un lētāko raugu!

                        Es arī tirgoju Čehu iesala ekstraktu un raugu un apiņus. 1.7kg bundža pie manis būs pa 4.8LVL. Kur tad tu lētāk atradīsi?

                          Baigi labā tēma- "sveiki brūvētāji", vairāk tādas!

                            janis said: Es arī tirgoju Čehu iesala ekstraktu un raugu un apiņus. 1.7kg bundža pie manis būs pa 4.8LVL. Kur tad tu lētāk atradīsi?

                            hmmm bet iekš http://kupla.lv/majas-alus/alus-izejvielas-tagad-ari-riga/ iesals pa 4.8 Ls nez kāpēc neatrodas....

                              alusvedejs said: hmmm bet iekš http://kupla.lv/majas-alus/alus-izejvielas-tagad-ari-riga/ iesala ekstrakts pa 4.8 Ls nez kāpēc neatrodas....

                                Tapēc ka nav atjaunota informācija. Nesen atvedu to ekstraktu un neesmu ierakstijis.

                                  a year later

                                  Thors said: Rakstishu sheit jo negribu veel vienu teemu veert valaa. Iisumaa par situaaciju, mekleeju kaadu ar ko pakonsulteeties alus gatavoshanaa no gataviem ekstraktiem, ko un kaa uzlabot, kaadu cukuru kegam labaak pievienot un kaadus apinnus, varbuut veel, man jautaajumu daudz, jo dziivoju Norgee, te alus daargs un saaku taisiit kaadu puss gadu atpakall no ekstraktiem, pagaidaam izveele apstaajusies uz sho. http://petitagentur.mystore3.no/categories/muntons-gold-3-kg tas bija daargaakais nopeerkamais, veikalaa, tikai nesen atradu ka varu pasuutiit, jo veikalos aatri viss beidzas. Ir kaads speciaalists, kas var saliidzinaat, sho ar leetaakiem, vai daargaakiem alus gatavoshanas komplektiem, vai ieteikt, kaa alinnu padariit baudaamaaku, ekspermenteeju, jau visu laiku, bet taa var 10 gadi aiziet :) kameer pats izburshos tam visam cauri :) Ja kas nesaprotams jautaajat. Un galvenais saakuma jautaajums par cukuru, augllu, vai parastais cukurbieshu, kur un cik taa starpiiba? Labi veelaak, ja atradiisies kas grib padaliities ar padomu jautaajumi buus daudz :)

                                    players change, but game remains the same....

                                    un atkal jau par cukura likšanu...kāpēc visur veikalos iesaka likt klāt cukuru?

                                      Thors, 1.NEKĀDU CUKURU! Ja gribi labu alu, tad vārdu cukurs aizmirsti. Cukurs dod sausu/skābu/sidrveidīgu garšu, pie kam nav svarīgi vai tas ir cukurbiešu, niedru, augļu jeb super duper speciālais brūvēšanas cukurs.

                                      2.Pārlasi forumu, te gana daudz šī tēma ir apspriesta.

                                      3.Izlasi šo http://kupla.lv/rokasgramata/ no graudiem brūvēt nav nemaz sarežģīti un rezultāts būs n reizes labāks un lētāks par ekstrakts+cukurs.

                                        Vispār rokasgrāmatai jāuztaisa ekstraktu sadaļa. Un tur pa pusi lapas, lieliem burtiem boldā - NEKĀDU CUKURU!!!