man gan ar kvasu pagalam nekas nesanāca.

izdomājām ka sieva taisīs no maizes ātri dzeramo, bet es mēģināšu uztaisīt tādu kas varētu pudelēs stāvēt ilgāku laiku.

sieva sakaltēja rupjmaizi, pēc tam aplēja ar vārošu ūdeni, pievienoja nedaudz maizes raugu un atstāja uz diennakti. nākamajā dienā jau maize bija nedaudz ierūgusi un pa virsu bija putiņas.

tad es paņēmu to iļģuciema iesala ekstraktu 1.5 kg spainītī, atšķaidīju ar ūdeni, pieliku klāt nedaudz kaltētu apelsīna miziņu un kādas 10-15 rozīnes un to visu uzvārīju. sanāca 10 litri brūngana šķidruma ar blīvumu 1.050 piebēru klāt tās putiņas ko nosmēlu no sievas ierūgušās maizes. tur kāda nepilna tējas krūze ar putiņām sanāca.

nākošajā dienā manam kvasiņam pa virsu bija foršas baltas putiņas un nāca ārā gāze. blīvums bija nokrities uz 1.045 paskaitīju - sanāk jau 0.7% alk davai pietiek, jābeidz nost tas raugs. tāpēc nākamās dienas vakarā sapildīju to kvasiņu pudelēs un aizkorķēju. plāns bija lai pa nakti kvasiņš sagāzējas un no rīta tad es mēģinātu likt tās pudeles katlā ar ūdeni un mēģinātu karsēt.

nepaspēju

pa nakti kvasiņa pudeles sāka iet pa gaisu! dabūju pilnu istabu ar stikliem un kvasu.

to kas sanāca sievai no kaltētas maizes protams ka izdzērām, bet kā uztaisīt bezalkaholisku alu vai kvasiņu lai tas būtu dabīgi gāzēts un varētu ilgi glabāties - tā i nesapratu.

Ilgi glabāties gan nesanāks bez pasterizēšanas. Bet vispār ir baigi precīzi jānoķer mirklis kad pildīt, cik ilgi turēt pirms pasterizēšanas. Vēl var censties tecināt misu no graudiem tā, lai pie pārcukurošanas misā būtu tieši tik cukuru ka pietiek sagāzēt, bet nepietiek lielam alko. Varbūt pārcukurošana jātaisa pie 68 - 70C.

Pie 68-70 tev rūgstošā cukura tāpat būs nejēgā daudz. Man Aizputes porteris pie 69C pārcukurots norūga 1070->1025, kā arī pēdējie lāgeri pie 68C 1056->1012.

nu manā gadījumā sanāk ka starp pudeļošanu un pasterizēšanu ira jābūt kādām 3 stundām ne vairāk. jo sapudeļoju es jau vakara pusē. kādi 19 pulkstens laikam jau bija, bet pēc pusnakts man jau bija lidojošas kvasa torpēdas!

Vai tu Edgar uzreiz iejauci pie 69, vai arī tomēr cēli no kaut kādas T? Nu okei, var jau mēģināt iejaukt pie 72C to kvasa misu.

Aizputē taisiju ar apliešanu - uzreiz iejaucu 69C

Aizputē Tu vai tad netaisiji ar ieliešanu??

15 days later

Krievijā taisās pamainīt alkohola tirgošanas noteikumus. Tā kā alkoholisks dzēriens tur skaitās, ja pārsniedz 0.5%, tad jau tagad sāk raudāt kvasa ražotāji - http://postomania.ru/post174715752/

Write a Reply...