Tā jau tas ir, bet es parasti kvasu taisu lielu daudzumu - tikai rīkojot viesības vasarā. Visi zina, ka kvass būs - un tas komentārs parasti ir - šitais ir tāds kā krievu laikos no mucām.

9 days later

Par cik pie Zinta spriedelējām par kvasa tehnoloģijām, tad šo to sameklēju:

В готовое квасное сусло вводят 2-4% (по объему) комбинированной закваски чистой культуры дрожжей и молочнокислых бактерий, тщательно перемешивают и отбирают пробу для определения концентрации и кислотности сусла перед началом брожения. Брожение протекает при температуре 25-28° С до снижения концентрации в сбраживаемом сусле на 1 % по сахарометру и достижения кислотности 2,0-2,5 мл нормального раствора NaOH на 100 мл кваса.

http://www.comodity.ru/nonsoftalco/165.shtml Kreisajā malā sadaļas par kvasu:

Технология сухого ражного солода Сушка ферментированного солода Сушка ферментированного солода. Продолжение Особенности технологического режима сушки светлого диастатического ржаного солода Приготовление квасных хлебцев и сухого кваса

Производство кваса и газированных хлебных напитков Настойный способ получения квасного сусла Настойный способ получения квасного сусла. Продолжение Рациональный способ получения квасного сусла Непрерывное запаривание зернопродуктов Затирание зернопродуктов Затирание зернопродуктов. Продолжение Затирание зернопродуктов. Продолжение 2 Ферментативный гидролиз белков Другие ферментативные процессы при затирании Аппараты для затирания зернопродуктов и осахаривания затора Фильтрация сусла Фильтрация сусла. Продолжение Приготовление квасного сусла с применением ферментного препарата Приготовление концентрата квасного сусла Приготовление концентрата квасного сусла. Продолжение Сбраживание квасного сусла, розлив кваса, Приготовление «Московского кваса» и газированных хлебных напитков Общая характеристика дрожжей. Продолжение Метаболизм и проницаемость дрожжевой клетки Метаболизм и проницаемость дрожжевой клетки. Продолжение Сбраживание сахаров Образование лимонной кислоты по Лафону Культивирование дрожжей и молочнокислых бактерий Установки для разведения чистых культур Стерилизатор для сусла Разведение чистой культуры квасных молочнокислых бактерий Разведение сушеных дрожжей, молочнокислых бактерий и прессованных хлебопекарных дрожжей Сбраживание квасного сусла на комбинированной закваске Сбраживание квасного сусла на комбинированной закваске. Продолжение Приготовление хлебного кваса и кваса для окрошки из концентрата квасного сусла Розлив кваса Розлив кваса. Продолжение Приготовление «Московского кваса» Производство газированных хлебных напитков из концентрата Пастеризация кваса Основные сорта кваса и показатели, характеризующие их качество Технологическая схема производства «Хлебного кваса» и «Московского кваса»

Paeksperimentēju ar rudzu iesalu tāds pelēks ķīselis beigās vien sanāca. Var būt rīt izskatīsies labāk. Varbūt arī kvasam vajag izturēt pauzes?

es nedauds varbūt palaidu garām, bet vai kāds beidzozt ir atklājis kā uztaisīt garšīgu bezalkaholisku kvasu gāzētu pudelēs ko varētu glabāt līdzīgi kā alu - vairākus mēnešus?

Ja gribi bezalkoholisku tad taisi nevis kvasu, bet iesala dzērienu. Uzvāri misu, pievieno garšvielas( citrons, ingvers, dedzināts cukurs) un sagāzē visu no CO2 balona. Lai stāvētu ilgāk pasterizē.

vari lūdzu apstāstīt sīkāk kā es varētu:

1) sagāzēt to dzērienu pa tiešo pudelēs? kegi man šobrīd nav pieejami. ir pieejams pie pusautomāta metināmā pievienotais CO2 balons. ir pieejamas alus pudeles un korķīši un aizkorķētājs.

2) kā es varētu veikt pasterizēšanu? sieva gurķu burkas pasterizē līlākā katla apakšā izklājot dvieli un tad pielejot to katlu līdz pusei ar ūdeni un to vāra. tad tajā vārošā ūdenī uz kādu laiku ieliek burkas ar gurķiem. vienīgi tajā situācijā burkas tiek aizvākotas PĒC pasterizēšanas nevis pirms.

kaut kā bail ja es kaut kā sadzīšu pudelēs spiedienu no metināmā CO2 balona un aizkorķēšu tad ieliekot to pudeli katlā ar vārošu ūdeni tās pudeles eksplodēs nafig.

Pasterizējot kvasu nav tas jāvāra. Pietiks ja 15 minūtes 80 grādos. Varbūt nopērc to Soda Stream.

Nopērc auto veikalā ieveramo riepas ventīli un ieinstalē PET pudeles korķī. Sagāzē, sakrati un baudi...

Edgar, vai tas rudzu iesals vēl jāgrauzdē.

Manuprāt nē, ja nu vienīgi tu gribi tumšāku kvasu. :) Ja kas, pakonsultējies ar Jāni, kā viņš no tās rudzu zaptes dabūja dzeramu šķidrumu. ;)

Jānis to rudzu zapti pašķaidija ar ūdeni, bet nu zapte baigā sanāk no tā rudzu iesala. Varbūt patiešām labāk apgrauzdēt un pielikt tikai kā garšvielu. Pirms līgo taisīšu tagad atkal to iesala dzērienu . Tad jau manīs kas sanāks, bet nu slikts jau nu nebūs točna :))

Mana zakvaska sanāca aizdomīga toņa pelēka. pats varētu dzert, bet citi droši vien atteiksies, eksperimenti turpināsies.

Vai problēma nav saistīta ar to, ka rudzu iesalam nav mizu?

Nē, domāju ka mizas nebūšana nav pie vainas. Tas iespaido tikai lēno tecēšanu, bet ne sīrupveidīgo konsistenci.

Padzēru Piebalgas kvasu (1,5l pa 65s pie Spices) - drīzāk tas ir iesala dzēriens. Ir OK, bet cerēju uz kautko Iļģuciema vai Aldara Miestiņa (pašā Aldarī darītais vēl gan nav garšots) kvasa līmenī. Tas nelielais saldums man tomēr traucē, kautgan garša interesanta (cigoriņi likti klāt).

Bauskas kvass vēl jāpamēģina.

Piešāvu apgrauzdētu rudzu iesalu 1/4, krāsa labāka, bet garša sliktāka, drīzāk jāmēģina 1/4 ar karameļiesalu.

6 days later

Eu, ļaudis, jums kvass nepel ?

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/381264-uzmanigi_ar_kvasu

Te nesen atcerējos, a ja "kvasu" uzgāzēt ar citronskābi+sodu? Kaut kā tā, ja nemaldos laukos māte limonādi taisija, kad sīks biju :)

Arvienvārdsakot uz jāņiem man bija paštaisīts kvass un visi dzēra slavēdami un ar katru nākamo dienu tas palika garšīgāks. 3kg. gaišais iesals, 0,5kg. karameļu, 0.5 melnais, citrona sula skābumam, sarīvēts ingvers asumam ( vai kā teiktu senie latvieši - stiprumam). Iztecināju misu, savāriju ar citronu un ingveru, atdzesēju. Sanāca ap 14 litriem labuma. salēju 15litrīgā kegā un piešāvu pāris karotes ar putām no mana patreiz rūgstošā eila. Raugs s 05. Viss process notika 21. jūnija vakarā. 22. jūnija vakarā bija jau tīri dzerams, bet vēl nedaudz vilka uz veselības dzērienu. 23. jūnijā jau bija kā kvass no dzeltenajām mucām ar tārpiem iekšā, tikai tāds kreptīgāks:))Bet kas galvenais, tad līdz pat beigām ,24.jūnija vakaram palika aizvien garšīgāks un nesāka atgādināt rūgstošu vai nedarūgušu alu. Ieraugs uz tiem 14 litriem bija reāli divas ēdamkarotes ar putiņām.