raugs
Rakājoties pa internetu atradu šādu interesantu linku: https://fermentis.com/en/yeast-to-brew-a-neipa/
Kādam ir pieredze izmantot S-33 kā NEIPA raugu? Izskatās jau interesanti, cik man bija pieredze ar šo raugu tas tika izmantots neitrālos alos a ļa bitter/kviešu/tumšais. Neteikšu ka bija super, cik skatos pēc pierakstiem pārāk sajūsmā par esteriem nebiju, tagad tā mēģinot atcerēties, domāju, ka interesanti būtu ja tos "sajauktu" ar kārtīgu apiņu aromātu. Varbūt kāds ir izmantojis?
bij tur online prezentācija par šito tēmu. tur viņi paši testēja savus raugus tieši uz NEIPĀm.
Secinājumos bija, ka ieteicamie no viņu piedāvātā klāsta ir:
S33
K97
S04
Tas dokuments kā reiz par to, vnk gribējās par personisko pieredzi, S-04 ir mēģināts, pat patika labāk par Lallemand New England. Interesanti par S-33, Fermentis šo raugu laika gaitā kādiem alus stiliem nav ieteicis - beļģu, kviešu, aizdomīgi universāls
Asāka garša varbūt saistīta ar to, ka S-33 lēnāk noguļas un nesalīp gabalā kā S-04. Man visi sampļi vienmēr garšo asāk dēļ rauga.
Par Verdant IPA, reāls kāpējs, vismaz es noteikti paredzēšu papildus fermentiera headspeisu. Līdzīgi kā ar Munich Classic fermentācijas beigās, kā uzsila no "darba temperatūras" sāka līst ārā pa spunding valvi. Bez rauga barības vielām, viss kā parasti.
Baigi interesantus raugus vakar uzgāju. Ģenētiski modificēti, lai panāktu noteiktas garšas, vai citas īpašības.
http://berkeleyyeast.com/
Kā pie tiem tikt gan nezinu.
Kāds ir paspējis jau izmēģināt Fermentis LA-01 raugu?
Sis jau tik 500g pakas, ne?
Bērzu sulu raudzē laktobacilis, vai ne?
GirtsE Gan jau kā "viens no" vesela saraksta, kas paspēj salidot pudelēs un burkās. It sevišķi ja tur vēl klāt visādus upeņu zarus utt pievieno.
dzeruvaru
Es bērzu sulā lieku tikai rozīnes, cukuru un citrona miziņu. Jau 10 gadus rezultāts sanāk pārsteidzoši nemainīgs - skābs un ļoti dziļi norūdzis. Garša, subjektīvi spriežot, arī nemainīga. Tāpēc aizdomājos, ka manā receptē dominē kaut kas konkrēts, un kāpēc gan tas nebūtu lacto?
Es pašreiz eksperimentēju alus misai rauga vietā pievienojot norūgušu bērzu sulu. Pāris eksemplāri ir sanākuši cerīgi
laktobaciļi neražo alkoholu, bet pienskābi.