alusvedejs Precīzi!
misas dzesētājs
Nu jā, manā piedāvātajā variantā kopā sanāk ka tiek iesaistīti divi sūkņi, samulsu jo padomāju ka tiek teikts ka divi jānopērk klāt. Lai nu kā, vai nu "Faktiski nāksies samierināties ar to kas ir, jo bez papildus ierīcēm neko izdarīt nevar.", vai arī jābūvē sava aukstā ūdens autonomija.
Kāds, kurš izmanto preplūsmas dzesētāju, nav mēģinājis sūkni pēc dzesētāja likt? Tad, varbūt var iztikt arī ar sūkni, kam nav tas 95C režīms. Jautājums vai spēja pacelt, kas ir dota sūkņiem, ir tā pati kā tad, kad nevis jāspiež, bet jāuzsūc.
es tā daru
zinu ka arī Labietis pēc tam kad nobeidzās pirmais sūknītis sāka tā darīt.
Uzvārijām pirmo vārijumu ar jauno dzesētāju+sūkni. Perfekti! 40 litri 8min nodzesējas. Sūknis no Ali 20usd
Tikai čakars ar mazgāšanu. Skābe- ūdens- sārms-ūdens-starsans
Skābi nelaižam caur sūkni, iepilda un paturam 5min. Bail ka nobeigs sūknim plastmasas...
Sārms (northernbrewer PBW) saka ka plastmasai draudzīgs- to un starsanu laižam caur sūkni.
Sūknītis interesants, ir aizsardzība, kā sāk griezties bez slodzes pa sauso- izslēdzas. Dažas reizes automātiski atsāk, ja šķidrums nav parādījies- met mieru.
https://www.aliexpress.com/item/DC-Water-Pump-12V-for-Garden-Fountain-Music-Fountain-Swimming-Pool-Submersible-620L-H-4M-Maintenance/580444672.html
cik metrus satini dzesētājā? no pieredzes ar mazgāšanu varu teikt ka tik sarežģīti nevajag. katru trešo reizi izmazgā ar sārmu, ar skābi varbūt retu reizi. starsan vai cita dezinfekcija tur vispār nav vajadzīga. un neiesaku jebko kas nav plastmasa starp brūvēšanas reizēm atstāt šķidrumā.
Ap 10m laikam 10mm dia. Izmantoju no vecā iegremdējamā. Iekšējo cauruli var likt resnāku, vai arī īsāku. Ūdens krāns uz pusi vaļā kad strādā sūknis. Dzesē pārāk daudz Vasarā ūdens būs siltaks....tad redzēs.
Pēc 3 vārījumu izliešanas renstelē ir ļoooooti bail to tripera
Mēs nefiltrējam apiņus un pienskābi pirms laižam dzesētājā- tur kaukas saķeras beigās...
Pēc katra katla uzreiz ar karstu ūdeni izskaloju lai nepierauj cukuru pie sienām.
Šķidrumu izpūšu pēc vārīšanas ar kompresoru.
klops Tas nekas, ka nav food grade?
- Edited
klops vvz vai tāds pats. Man vajadzēja lai ir 12V. Un ir uzspraužamas caurules, bez vītnes.
Manam ir brushless- rotors ir patstāvīgs magnēts un nav ogles. Un ir automātika- kad griežas pa tukšo bez šķidruma atslēdzas.
Lētajiem domāju kalpošanas laiks ir daudz reizes mazāks, jo ir parasts brushed+rotors.
Es labāk piemetu liekus 10 dorālus
PeterisT man ir 7m un ziemā nekādu problēmu, augustā aplauziens. uztinu 17m, bet sen nebiju vārījis un tā arī stāv nesaskrūvēts. vasarā iespējams piedarbināšu. sūknis man ir ebaja 10$ 24V variants. pumpē stipri niknāk, es viņu caur pwm darbinu. kompresora nav, dzesētāju ar matračpumpi izpūšu.
PeterisT Paga! Tu rakstīji "Dzesē par daudz..."
Es pareizi sapratu - dzesē pārāk strauji (zemu) , un tāpēc nākas samazināt dzesējošā ūdens plūsmu, bet sūknis iet uz pilnu klapi!?
Ja tā, tad to var novērst ar straujāku misas caurplūdi, kad sūknis rauj tik ātri, ka nākas bremzēt tā ātrumu, jo nepaspēj nodzesēt! Respektīvi, vajag jaudīgāku sūkni. Cik man ir pieredze ar šiem Solar Project sūkņiem, un man viņa ir, tad 12V ir ar mazāku caurplūdi kā 24V . Šim konkrētajam līkni aprakstā neredzu, bet ja pameklē, tad tajā pat ebay. var atrast kā atšķiras identisku sūkņu kapacitāte pie 12 un 24 V
Protams, ja Tevi apmierina šāds ātrums, tad neko mainīt nevajag, it sevišķi ja Tev jau ir nopirkts sūknis. Es tikai uzturu diskusiju. Un vēl, par ātru nodzesēt nevar!
Linards jā saprasts viss pareizi. Šis bija pirmais solis. Šo sūkni var nolikt plauktiņā rezervei, un paķert citu. Es ilgi pētiju, līdzīgas jaudas (W) 2 sūkņi- vienam spiešanas augstums lielāks, otram litri/min... Mums vajag parametru litri/min?
Tad nākošais jāņem šāds laikam... 3000l/min
https://www.aliexpress.com/store/product/JT-1000A3-POWERFUL-DC-12V-24V-Three-Phase-Water-Pump-With-Controller/2788207_32791467449.html
Kādas caurules Jūs izmantojiet, man, pagaidām, ir parastā dārza(zaļā) šļūtene, kamēr vēl misa tuvu vārīšanais temperatūrai, šļūtenes saraujas no karstuma, un vairs aktīvi netek karstais ūdens ārā, kas rada diez gan iespaidīgu ūdenskritumu virtuves vidū.