Es neredzu problēmu 2-3 grādu t kritumam!!! Protams patīkamāk ja tādas nav🙂

    6 months later

    Kur pērk tos maisus tie, kas viņos brūvē? Vai vismaz kāda auduma materiālu?

      Ebay, aliexpress, citi šuj paši. Akciza.net ir nopērkams, bet šķiet padārgs. Materiāls ir food grade poliesters.

        Kapteinis Jā, akciza.net ir dārgs, šķiet 22 eiro par nelielu maisu, bet es pirku jo aukstumkaste nav lētāka un vairāk vietas aizņem. Vēlāk savā garažā atradu daudzus kaprons/neilona aizkarus (redzami augstāk) un tie izrādījās perfekti šim mērķim, viens gabals ir izturējis jau vairāk kā 60 brūvējumus. Šie gan ir jau iztirgoti, bet var meklēt audumu veikalos. Galvenais lai auduma rūtiņas ir savstarpēji sasietas lai nešķīstu kā austam audumam.

        • BOD replied to this.
          7 months later

          Padalās ar info, ja kāds ir papētījis un kaut kur pircis audumus maisam. Aktuālie jautājumi par pašu materiālu un cik rupju. Uzgāju šādu iestādi ar dažādiem sietiem arī pārtikai, bet cik smalku/rupju plānot?
          http://tehaudumi.lv/index.php/lv/

            Pēc ilgstoša saņemšanās perioda arī esmu nolēmis pamēğināt. Pašlaik plānoju izmantot brew in bag metodi, jo tā mazāk tehnika jāgādā sākumam. Jautājums, vai kāds ir mēğinājis maisu gatavot no marles vairākās kārtās? Vai labāk tomēr nepažēlot evro un iegādāt no akciza.net?

              No aizkariem uztaisi. Šķiet, ka Vobla no tiem tieši taisīja.

              Īsti nesaprotu, kā ar "brew in bag" mazāk tehnika jāgādā - ja pats netaisi maisu, tad sanāk pirkt un tāpat vajag otru katlu skalojamā ūdens sildīšanai

                Var skalot, var iejavot pilnā apjomā ar "no sparge"

                  Ar voblas aizkariem jau brūvēju, bet tagad man vajadzēs stipri lielāku. Gribās arī kaut kādas zināmas izcelsmes materiālu labāk nopirkt, kas paredzets pārtikai.

                  Klasiskā BIAB metode neparedz skalošanu, lai gan to var darīt, ja ir iespējas. Efektivitāti notur uz daudz smalkāka maluma rēķina, jo nevar nosprūst filtrēšana.

                    Exciter
                    Paldies par info, paskatīšos. Pirmo gan mēğināšu ar marles maisu, tad padalīšos ar iespaidiem. Bet ņemot vērā, ka nav vēl pieredzes domāju tavs variants būtu labs backup, ja gadījumā marles maiss nekam neder.

                      Jā, mans aizskars jau 70 brūvējumus izturējis🙂
                      Pie tam uzskatu ka tās acs diametrs ir diezgan perfekts un galvenā lieta- lai rūtiņas savstarpēji ir saaustas krusteniski lai tās nešķīstu (vot nevaru tuvplāna bildi atrast, bet esmu postojis to pasen). A marli mierīgi var divās kārtās izmantot, tak tā pat lauku sierus taisa, tik jālūko lai tās marles spraugas nešķīst par platu- un tā arī ir vienīgā problēma.

                        O, atradu- šāds manuprāt ir labs.
                        image ekranuznemums-5.png

                          5 days later
                          a month later

                          Uzvārīju pirmo vārījumu ar BIAB metodi. Tas, ka misa no maisa iztek ļoti duļķaina, ir ok?

                            green Man tā pat, nekad neesmu lietojis "standarta" iejavotajus, kur misa tek caur graudiem, tikai maiss vai pirmssākumos dušlaks 🙂 Vienmēr misa necaurredzami duļķaiņa, bet tas "pāriet" pēc norūģšanas un ja vēlēšanas pēc dzidra alus ātrāk - īru sūnas pievienošanas.

                              green Par duļķainumu - tas tāds matu skaldīšanas temats, ir visādi viedokļi. Ja sanāk garšīgi, tad tas ir ok un piederās pie receptūras.

                                Arī filtrēju brutāli caur maisu un maisu iejavu. Misa duļķaina, bet alus dzidrs.

                                  Write a Reply...