Kāds ir mēģinājis izmantot kakao pulveri, jeb šokolādes ekstraktu brūvējot alu?
Šodien izdzēru Youngs double chocolate stout un nolēmu ka būtu jāpamēģina uztaisīt kaut kas līdzīgs. Atradu netā arī kaut kādu klonu receptes un pielāgoju savām izejvielām.
Pašlaik plāns ir tāds:
4,1kg pilzenes
1,1kg karameļu
0,3kg šokolādes iesals
20gr pearle 60min
30gr pearle 15min
20gr pearle 5min
100gr kakao pulveris 15min
15gr šokolādes esence pirms pudeļošanas
IBU 25
ABV 4,5-5,5%
Pārcukurošana 60min pie 68C
Nomēriju tam Youngs aliņam FG1012, tagad prātoju kādu raugu lai ņem S-04 vai US-05. Vairāk tā kā sliecos uz US-05, jo S-04 tik dziļi nenoraudzēs un manuprāt vilks vairāk uz porteri nekā stoutu.
Kādas jūsu domas/komentāri?