Ā nu jā gaimiņa tad nedegs, bet par vecā termostata amputēšanu piedāvājums ir ļoti labs :)
Ledusskapis
kspc said: Visdrīzāk tavam kompresoram ir asinhronais motors un, lai to pieslēgtu pie vienas fāzes, ir nepieciešami divi tinumi, viens darba tinums, otrs ierosmes tinums, sk. pievienoto shēmu. Tāpēc arī trīs vadi, domāju, ka Tev ir līdzīgi. Atrodi, kur ir esošais termostats, to noamputē un tā vietā pieslēdz sava kontroliera kontaktu.
Ar esošā termostata izravēšanu es sāku. Pēc tam tas izskatījās šādi. Melnais ienākošais vads ir durvju slēdzis. Baltais ar 4 dzīslām ir tas kurš iet uz kompresoru caur kaut kādau sadales kārbu. Pēc loģikas termostatu vajag slēgt pie brūnā un melnā vada. Tā arī izdarīju, un kompresors strādāja neņemot vērā kontrolieri. Arvienvārdsakot vajag Cable Gay ar mērierīcēm.
Pie kuriem vadiem bija pieslēgts vecais termostats? Izskatās, ka brūnais vads kreisajā pusē ir pienākošā fāze, kas ir dzīvībai bīstami bez izolācijas! un kas, izejot caur galaslēdzi, ieslēdz gaismu. Pieļauju, ka kontroliera kontakts būtu jāieslēdz starp brūno vadu un melno vadu, kā jau teici, raibais ir tikai drošības zemējums, kuru tev laikam nav kur izmantot Tāda spuldzīte bez korpusa arī ir bīstama.
pieslēdz melno,zilo pie 7,8. tālāk programmēšanas vaina.
Manējam skapim termostats nojūdzies un strādā neadekvāti. Sanāk, ka varu nepirkt vietā jaunu termostatu, bet tādu pašu kontrolieri kā GirtsE vai līdzīgu? Savu termostatu biju aizvedis uz Argusu un mani pasūtīja, jo tādus nevarot te uz vietas dabūt. Kaut kādi specifiski tehniskie parametri no kuriem es neko nesaprotu. Jāsūta no Ķīnas. Varbūt kādam spečukam bilde izteiks kaut ko vairāk.
ja pirksi elektronisko tad nav būtiski kāds bija vecais. vienīgi der zināt ka kompresoram palaišanas strāva ir ~15-20x stiprāka par darba strāvu. Reāli tas nozīmē ka mehānisko releju zem 10A nomināla es nelietotu. Var likt papildus ssr, bet tur ar sava ķēpa un kontrolierim jābūt loģiskajai izejai.
Es sāku domāt, ka kļūda ir tur, ka es to kontrolieri saslēdzu pēc netā atrodamās shēmas, kura ir domāta ja ierīci pieslēdz ar rozeti. Bet laikam vajadzēja kā Kastrolis raksta pa taisno kompresora vadus pie 7 un 8 kontakta.
Rezumējums: Silti iesaku parasto termostatu nomainīt pret termokontrolieri. Ebajā atrodams ar vārdu "temperature controler". Jāņem tāds, kurš barojas ar 220v (ir arī ar 110V - tas priekš jeņķu strāvas). Cena ~15 eur ar sūtīšanu. Pieslēgšana: Ja pie kontroliera pieslēdz vienkārši ledusskapja kontakdakšu, tad jāizmanto iepriekšminētā shēma. Ir vēl sarežģītākas shēmas ja to pašu kontrolieri izmanto gan dzesēšanai gan sildīšanai. Tad kontrolieri var iebūvēt sarkankoka ksatītē ar divām rozetēm - sildīšanai un dzesēšanai. Es savam ledusskapim izravēju termostatu. Un vadus, kuri bija pievienoti termostatam, pievienoju kontrolierim. Ieguvums - lāgerēšana, eili raudzēti 15 grādos, dzesēšana pirms pudeļošanas. Un griezsirdīga sieva, jo siltāks skatiens man ir virzienā uz jauno temperatūras kontrolieri
Es atkal domāju saldētavu-lādi pārvērst par alus tvertņu raudzēšanas telpu, kā arī lāgerēšanai. Vienīgais tikai esošais termostats jānomaina pret kontrolieri.Jo vasarā nevar bez pagraba savādāk nodrošināt normālu temperatūru.
Māris said: Es atkal domāju saldētavu-lādi pārvērst par alus tvertņu raudzēšanas telpu, kā arī lāgerēšanai. Vienīgais tikai esošais termostats jānomaina pret kontrolieri.Jo vasarā nevar bez pagraba savādāk nodrošināt normālu temperatūru.
Sveiks! Varu palīdzēt ar automātiku. Pirmais projekts bez maksas (jāmaksā tikai par izmantoto materiālu tb detaļām). Orientējošās izmaksas 15-20 eur.
Da var arī par 5 eur to izdarīt, bet pats būsi priecīgs par to ko dabūsi par 12 ...
Biedri, ja kādam saimniecībā ir lieks mazais ledusskapis, varbūt varam vienoties par kādu darījumu. Nav jābūt strādājošam, galvenais vesels hermētisks korpuss.
Man ir Snaige, kam saldētava apakšā strādā, bet augša nevelk (uzpilde ap 60 Eur). augstums ap 1,80 m
Paldies, bet es tomēr ceru uz kādu mazo variantu. Nu tie kas ap metru.
es ar gribu 85cm, bet strādājošu.
Piesakos!
Laba diena,
Varbūt kāds var rekomendēt labas kvalitātes saldētavu no ietilpīgā gala, no savas pieredzes? Skatos no AEG, Liebher, Siemens utt Drīz sāksies ogu laiks, gribu līdz tam laikam nopirkt.
Paldies.
man ir Zanussi 500 litru zārciņš. pēc tam vēl mammai tādu nopirku un kaimiņam ieteicu, tas arī apmierināts lieto.
aizgāju nofočēt, bet no priekšpuses nekādus modeļa ciparus neatradu. kaut kas ap 200 LVL toreiz bija. jau gadiem ilgi nekādu sūdzību visām trijām.
Beidzot saņēmos un pieslēdzu sen iepirkto termokontrolieri. Ta kā elektronika man ir tik pat skaidra kā melnā maģija, esmu ļoti priecīgs. Pie tam nekas netika nosvilināts un netrāvos ar strāvu Padalieties ar pieredzi, kas tādus lieto: 1. kāds ir optimālais temp.svārstības uzstādījums. Pagaidām uzliku 1.5C un skatīšos kā būs. Reālā svārstība gan izskatās, ka sanāks lielāka, jo pēc izslēgšanās dzesēšana vēl nedaudz paturpinās. Pieļauju, ka tas neko baigi misai nekaitē, jo šķidrums jau tik ātri neatdziest. 2. kur liekat sensoru? Dzesējamajā telpā vai pašā misā? Skaidrs, ka tad vajag šķidrumizturīgu sensoru, bet par savu neesmu drošs (STC 1000).