Da var arī par 5 eur to izdarīt, bet pats būsi priecīgs par to ko dabūsi par 12 ...

2 months later

Biedri, ja kādam saimniecībā ir lieks mazais ledusskapis, varbūt varam vienoties par kādu darījumu. Nav jābūt strādājošam, galvenais vesels hermētisks korpuss.

Man ir Snaige, kam saldētava apakšā strādā, bet augša nevelk (uzpilde ap 60 Eur). augstums ap 1,80 m

Paldies, bet es tomēr ceru uz kādu mazo variantu. Nu tie kas ap metru.

es ar gribu 85cm, bet strādājošu.

6 months later

Sveiki, ja kāds vēlas upgreidot savu ledusskapi ar šādu verķi, mainu pret 1L nesaskābuša mājas alus. aspro@inbox.lv

image.jpg

a month later

Laba diena,

Varbūt kāds var rekomendēt labas kvalitātes saldētavu no ietilpīgā gala, no savas pieredzes? Skatos no AEG, Liebher, Siemens utt Drīz sāksies ogu laiks, gribu līdz tam laikam nopirkt.

Paldies.

man ir Zanussi 500 litru zārciņš. pēc tam vēl mammai tādu nopirku un kaimiņam ieteicu, tas arī apmierināts lieto.

aizgāju nofočēt, bet no priekšpuses nekādus modeļa ciparus neatradu. kaut kas ap 200 LVL toreiz bija. jau gadiem ilgi nekādu sūdzību visām trijām.

a month later

Beidzot saņēmos un pieslēdzu sen iepirkto termokontrolieri. Ta kā elektronika man ir tik pat skaidra kā melnā maģija, esmu ļoti priecīgs. Pie tam nekas netika nosvilināts un netrāvos ar strāvu Padalieties ar pieredzi, kas tādus lieto: 1. kāds ir optimālais temp.svārstības uzstādījums. Pagaidām uzliku 1.5C un skatīšos kā būs. Reālā svārstība gan izskatās, ka sanāks lielāka, jo pēc izslēgšanās dzesēšana vēl nedaudz paturpinās. Pieļauju, ka tas neko baigi misai nekaitē, jo šķidrums jau tik ātri neatdziest. 2. kur liekat sensoru? Dzesējamajā telpā vai pašā misā? Skaidrs, ka tad vajag šķidrumizturīgu sensoru, bet par savu neesmu drošs (STC 1000).

Es uzbūvēju atsevišķu ledusskapi. Palete, palešu borti, uz grīdas 15cm putuplasts, priekšā un aizmugurē 15cm, sānu malās 10cm. Folija vispirms. Aukstumkamera no 200l plastmasas mucas ar padsmit cm nogrieztu virsu, vāks divdaļīgs 20cm putuplasts. Izmantoju tikai raudzējamā spaiņa nodzidrināšanai, bet var ielikt arī divas standarta alus kastes. Ķidas no Oka-3 ledusskapja, izjaucās skaisti un eleganti, elektronika - tikai ķīnas termoregulators. Ielieku uz 3 grādiem, kamēr aktīvi dzesē, lieku 3-5grādi starpību, pēc 12h jau nometu uz 2 grādi. Pa 40h ar 30l alus, nodzesētu uz 3 grādiem, man apēda 1,55kWh. Vakarā pudeļošu, varu sabildēt iekšpusi. P.S temperatūras devējs karājas gaisā.

l1.JPG

l2.JPG

Man devējs atrodas kameras augšpusē virs rūgumspaiņa. Iestatīju ieslēgšanos uz 18C un maksimālo svārstību 1C. Rezultātā pašā apakšā noliktajā 0.5L pudelē ar analgo termometru stabili 16C un pirmais eils rūgst pamazām. Nākošo laikam lāgeri jāuzbliež.

Es temperatūras devēju esmu ieslodzījis plastmasas pudelē ar ūdeni. Pudelē ūdens, korķī caurums, un caur to sensors iegremdēts ūdenī. Tas tāpēc lai virinot durvis sensors momentā nereaģētu. Turklāt lasīju, ka šādi tiek nodrošināts precīzāks mērījums, un iestatot mazāku soli (precīzāku temperatūru) kompresors neslēgsies visu laiku iekšā/ārā.

2 months later

Kadam ir pieredze ar sildelementa pievienosanu ledusskapim ar temp kontrolieri? Kadu labak izveleties, kur nopirkt? Redzets ka amerika dzeki liek jaudigu spuldzi metala bundza, bet vai tas ir efektivs veids? Man tik elektriskos tenus izmet, diez vai tadu var bazt ledusskapi ar plastmasas spainiem... :/

Skatoties cik jaudīgu vajag. Es savā fermentēšanas kambarī ievietoju šādu -

http://www.cenuklubs.lv/iveikals/dvielu_un_roku_zavetaji/Apavu_zavetajs_Kenner_82127.html

Nu es nezinu cik jaudigu vajag, lai piesilditu lidz eila komfortablajiem 17-20c, ja ledusskapis staves neapkurinama telpa, kur ziema 10/15c? https://www.ebay.com/itm/282076523502 Kaut kas tads deretu?

nē, zem 100W domāju vispār neskaties. man ir no ebaja kautkas līdzīgs, terārijam domāts. varu savu mucu bez izolācijas par dažiem grādiem uzsildīt. maksimuma programma ir dabūt 10C vairāk kā istabā kad uzlikšu 2 izolācijas kārtas.

Man ar šiem 40w nekad nav bijis par maz priekš viena 30 l spaiņa. Arī pašlaik stāv saisons 32 grādos, telpā - 17. Un sildītājs ne tuvu neiet uz pilnu jaudu.