Tagad dzeru dievīgu 3 gadus izturētu amerikāņu imperiālo stoutu un uzreiz sagribējās pašam izbrūvēt. Kādam ir labi recepšu ieteikumi?
Imperiālais stouts
Manējam IP ir tagad 2 gadi un arī nav slikts. 80% pils, 10% karamele, 10% melnais. OG 1100, IBU50
Kāds raugs?
manjaki!
Whitelabs irish sweet stout, cik atceros.
Vai tādu paņēmienu ir kāds mēģinājis ? : http://blogs.mail.ru/mail/nemnoff/6BF033632549BE41.html
a kur pati recepte?
Kad beigsies pirmā fermentācija, nopublicēšu. Man melnais ir 15% (900 un 1200 maisījums) :).
Valerijs said: Vai tādu paņēmienu ir kāds mēģinājis ? : http://blogs.mail.ru/mail/nemnoff/6BF033632549BE41.html
Vot šitas gan ir labs. Nebiju pat iedomājies. Tādā veidā starpcitu var darīties ar neiesalētiem graudiem. Notecini pirmo, neceļot T uz mašaut, un uzlej uz neiesalēta materiāla. Enzīmu būs vairāk nekā vajag.
Šitā ir angļu 18-19 ja nemaldos gs. metode. Itkā karu laikā aizliedza, kā baigi izšķērdīgo. No tiem graudiem bieži vien vēl parastos aliņus pēc tam ieguva))
Randy Mosher'a Radical Brewing'ā aprakstīta. Ja interesē varu nobildēt vai varbūt noskenēt.
Man ir tā grāmata, es tikai neesmu viņu visu izlasijis.
135 lpp. - English Doble-Doble Es pats pilnībā neesmu vēl izlasijis, pa gabaliem tikai))
Ar prieku palasitu par to Stoutu... Vai ir iespeja noskanet?
Ati, man ir aizdomas, ka tev būs baigi rūgtais dēļ tiem 15% melnā iesala.
Es pirms 2 nedēļām ar vienu pavāju imperiālo uztasiju. 76% pils, 20% karamele, 4% carafaIII, 100gr kakao pūderis. OG 1078 FG1019 IBU35. US-05 raugs. Salēju ozolkoka mucā un sagāzēju ar svaigu portera misu, jāļauj tagad lai nostāvas, tad jau manīs. Cerams, ka spundi neizšaus, jo ar misu gāzēju pirmo reizi, bet nu pēc maniem aprēķiniem vajadzēja būt kā 100gr cukura ekvivalentam uz 25L alus. :))
nemaz nešaubos, ka būs rūgts. bet pāris gadus pastāvēs un rūgtums pazudīs :). es no otrā uzlējuma uztaisīju alu, kuru ar laktozi nosaldināju.
edgars said: Ati, man ir aizdomas, ka tev būs baigi rūgtais dēļ tiem 15% melnā iesala.
Es pirms 2 nedēļām ar vienu pavāju imperiālo uztasiju. 76% pils, 20% karamele, 4% carafaIII, 100gr kakao pūderis. OG 1078 FG1019 IBU35. US-05 raugs. Salēju ozolkoka mucā un sagāzēju ar svaigu portera misu, jāļauj tagad lai nostāvas, tad jau manīs. Cerams, ka spundi neizšaus, jo ar misu gāzēju pirmo reizi, bet nu pēc maniem aprēķiniem vajadzēja būt kā 100gr cukura ekvivalentam uz 25L alus. :))
Par kakao pūderi. tu liki klāt parasto pārtikas kakao?
Jā. Viņš tādu šokolādīgu niansi iedod. Vārot pēdējās 5min 100gr kako uz 30L piebēru. Vienīgi ņem vērā, ka būtu ļoti ieteicams tādu alu pirms pudeļošanas pārliet uz citu fermentieri un ļaut nosēsties, jo tas kako sākumā slikti nogulsnējas un arī baigo duļķi taisa tiklīdz pakustina spaini.
būtu interesanti nogršot...
Edgar - a tas duļķis atdzesējot līdz kādiem 2-4C nenosēžas?
domāju, ka nosēžas, man vienīgi nav iespējas atdzesēt
Šodien pārlēju pudelēs. Tad jau pēc kāda gada redzēs kas sanācis.
4.9 kg gaišais iesals 350g Minhenes EBC 16 350g Crstal 230 350g Chocolate 900 400g melnais 1300 120g auzu pārslas
iejavošana 65-64 grādi 65 min. alum izmantots tikai pirmais tecinājums, bez skalošanas ūdens, 9 litri sanāca, pielēju 1 l ūdens.
vāra 90 min @60min Challenger 8.7% 20g @30min Perle hvz % 10g - šitos man Cēsu Māris iedeva pēc Portera degustācijas pag. gada decembrī.
Safale 04 raugs
Pārlejot garša samērā laba - alkohols, izteikts tumšais/grauzdēts iesals, tomēr ne pārmērīgs un viegli rūgtas apiņu beigas. Viegls un pasauss. Pat izdzēru krūzi un mazliet pa galvu iesita. Domāju, ka gatavināšana nāks par labu.
A no pārējiem tecinājumiem (20l izspiedu) melnu IPA uztaisīju no Citras un Challenger. Liekas, ka būs laba - ja misa bija reti rūgta un pretīga, tad norūgušajam produktam nav ne vainas, gan melno dedzinājumu jūt, gan apiņus. Uz 20. sept. pasākumu paņemšu.
Kā vienmēr, par blīvumiem nav nekādas skaidrības.