Speciāli priekš 3pm, mana IPA recepte uz 45L.

Magnums un Perle pie dry hopinga ir vairāk tamdēļ, ka Centenetala un Citra vairāk nebija.
Apiņus tur var brīvi interpretēt, manuprāt svarīgākais pie kā esmu nonācis uztaisot vairākas IPAs ir iesala attiecība, 68C un S-04 raugs, kā arī lielāko apiņu porciju pievienošana pēdējās 15 un 5 min.

ipa.jpg(ipa.jpg)

ipa.jpg

Paldies. Varētu būt nākošais taisāmais.

edgars wrote:

Grāmatu topikā ir grāmata "Extreme brewing" https://kupla.lv/topic/3-gramatas-kunces-par-kvasu-par-tehnologijam tur ir viens ļoti labs atvērums par dry hoppingu 22-23.lpp

3 months later

"Add 20,8L of water and heat to 68,0 C over 2 min" Iesalu iejauc aukstā ūdenī un temperatūru paceļ līdz 68C? Es pareizi sapratu?

Nepareizi saprati. Runa ir par vienas T pauzi 68C. Udens T jābūt tādai lai sajaucot ar graudiem dabūtu tos 68.

7 months later

Man šodien brūvdiena, taisu šito IPU. Laiciņš jau pagājis kops receptes publicēšanas, varbūt vēl kādas lietas ko pēc pieredzes nodot tālāk , Edgar ;) ??

Kaut kur jau bija apspriests, bet varbūt varat padalīties ar optimālo sausās apiņošanas daudzumu (attiecība pret litriem). Taisu uz batch size 30L, vēl ir palikuši 60g citra un 60g centennial. man liekas ka derēs tā perles un magnum vietā ne?

Es IPA'ai liku Citru un Cascade attiecībās: 3 gr. uz litru alus. Rezultāts man patika. Bet vispār jau pa daudz ielikt nevar!

Es pat teiktu, ka 3gr uz litru tas ir minimums lai dabūtu labu rezultātu. Pēdējā laikā es vienmēr pētu apiņiem "total oils", nav jēga izmantot tos kam maz tās eļļas, jo rezultāts ir sūdīgs (piem Perle 0,7-0,9mls/100g). Cita un Centenial ir labi priekš sausā apiņošanas, tiem tā eļļa svārstās no 1,5-2,5 Centenial un 2,2-2,8 Citrai. Magnumam ar starp citu ir 1,9-3.0.

Es reiz taisiju sauso apiņošanu ar Magnum. Nedzerams alus sanāca. Garšoja pēc priežu sveķiem vai skujām.

jēē, man būs sveķu IPA!

PIPA - Pine India Pale Ale

Tas. būs pipuks- pine india pale uksus

kspc said: Tas. būs pipuks- pine india pale uksus

ja skalotais raugs būs bijis tomēr ieskābis, tad toč pipuks :)

A ja nebūs ieskābis tad būs pipļuks - tipa, luksus..:)

6 months later

Vārot ViVa ar Vienna un Magnum, nokļūdījos ar apiņu daudzumu tāpēc sanāca ViVa IPA ar IBU 100. Vai IPA'i ir kaut kādi priekšraksti par nogatavināšanos? Vārīju alu 27.decembrī, bet viņš jau tagad garšo labi - rūgtums ar nedaudz saldu pēcgaršu. Laikam rūgtums noslēpj visas nepareizās garšas?

A kapēc gaidi nepareizas garšas?

Esi pārliecināts, ka tik liels IBU ? Ja alum ir pilnīgs / saldens ķermenis, tad tas daudzko spēj nomaskēt, arī izteikts rūgtums tad nav tik uzkrītošs.

Kad ieraudzīju gaidāmo IBU es trīs reizes pārbaudīju visus ievadītos datus. Bet varbūt tiešām esmu kaut kur kļūdījies?

12_ViVa_Vienna-Magnum.pdf

Es vienu tādu uztaisīju un vēl tagad mētājās - apiņu daudz. Man apjoma ziņā reizes 4 mazāk uz litru + alfas procents

njā ... a ko tā izdomāji tādu daudzumu iebliezt un visu sākumā ?