apo said:
kviešinieka recepti varētu arī forumā ielikt, lai citi arī var paprovēt uzbrūvēt.
pekains said:
Es taisīju pēc MartinaK publicētās vitbīra receptes, bez apelsīnu mizām un koriandra, jo biju paredzējis kā bāzi ķiršu alum (kas nesanāca, žēl ķiršu, pusi vārījiena un darba):
25litri alus
3kg pilzene
2.5kg kviešu iesals
ūdens 55'C
50-55'C 30min
60-65'C 30min
70-72'C 30min
paceļ līdz 78'C un uz karstu filtrkatlu 20min lai nosēžas, filtrējam, skalojam ar 85'C ūdeni
20gr hesbruker 60min
15gr citra 15min, galā sanāca 28litri 1050 raugs WB-06 ap 18'C 16dienas 1005 un pudelēs. apgūšu beeršmitu sanāks labāk aprakstīt.
Patīkami, ka tavu brūvējumu kāds atdzīst par labu.