principā pilns internets ira ar parakstiem kā taisa kviešiniekus:
puse gaišā iesala
puse kviešu iesala vai kviešu pārslas
nedaudz auzu pārslas
saspiestas (nevis samaltas pulverī) koriandra sēklas un nedaudz smaržīgo apiņu vārīšanās beigās.
daidzi raksta ka šī stila alus ira pateicīga bāze visādiem eksperimentiem ar augļiem un ogām.
un tad nu kurš nu ko ir licis - apelsīnus, citronus, laimus, kiwi....ķiršus..
taču pati tā tehnoloģija kā pereizi pielikt īsti nekur nav aprakstīta.
vai tie augļi vai ogas ira jāpieber vārāmajā katlā vārīšanās sākumā?
vai varbūt kā apiņus vārīšānās pēdējās minūtēs?
vai varbūt kaut applaucētas ogas jāber sekundārajā fermenterī kā dryhopingam?
vai varbūt augļi ira ilgi jāvāra atsevišķā katlā nelielā ūdens daudzumā un tad tas augļu novārījuma ekstrakts ira jāpielej pie atdzesētās misas fermenterī raudzēšanas sākumā?
padalieties ar pieredzi kā kurš ira darījis un kā sanāk vislabākais efekts.