Tā kā Pirmais brūvējums jau tika iztirzāts topikā par neveiksmēm, tad nu vakar sabrūvēju savu otro.
Recepti sadomāju tā tīri uz savas izdomas, un Beersmith programmas vēl īstas neizprašanas rezultātā:
5.5 kg Pilsner
0.5 kg Caramel
50 gr Magnum apiņi 60 min
50 gr Citra apiņi 20 min
Raugs US-05
15 l ūdens uzsildīju līdz 54' C, iejaucu iesalu (bļin, bikiņ garām nobira ~50 gr)
tad 30 min
tad sildīju līdz līdz 72' C, biju domājis vēl pie 60' C vēl 30 min noturēt, bet kaut kā ātri tā temperatūra uzkāpa līdz 72' C, tad arī nodomāju bikiņ pamainīt teoriju, pie kuras gribēju pieturēties, un noturēju 45 min.
Tad jau tālāk sildīšana līdz 76' C filtrēšana, apliešana ar 20 l 78' C ūdens un vārīšana.
60 min vāru un tad dzesēju līdz 24' C
Šoreiz netaisīju ieraugu, lai nebūtu lieki trauki, kur infekcijai rasties. Raugu fermentācijas traukā vienkārši iekaisīju pa virsu.
Nu tad nu manīs kas būs sanācis.
Gribēju tikai padalīties ar vakardienas veikumu.
P.S.
biju šodien ieklīdis tajā bodē uz dzirnavu ielas. Nenoturējos un nopirku vienu komplektiņu Indian Pale Ale, būs kādu vakaru jāsabrūvē ;)