iisti nesapratu, s33 arii uz plaacenja? temperatuurai nevajadzeetu buut pie vainas, ja tieshaam bij 27C. ja no pacinjas svaigs s33, tad nevar buut ka vecs un nospraadzis? var jau buut ka kaadas 5 shuunas dziivas un leenu garu kaut ko dariis. es droshvien pieshautu veel vienu pacinju svaiga rauga.

S33 sausais no paciņas. Paciņa jau ārā izmesta, bet nedomāju, ka Jānis vecu tirgo. Es līdz alus rūgšanas vietai pēc 2 dienām būšu, tad tagad lai vienkārši stāv? Varbūt tomēr aerāciju vai tas nāks tikai par sliktu?

Izskatās ka raugs nav izdzīvojis. Tagad nepateiksi vai jau bijis kirdikt, vai tomēr siltā misa šo nošokējusi, par ko gan es šaubos, pie 27 C vajadzēja aiziet. Darīt jau var visu Tevis augstāk uzskaitīto, tikai atceries, ka katra diena ko misa pavada bez rauga, palielina infekcijas risku. Kopā nejac gan, ja gadienā būs ieperinājusies infekcija, sačakarēsi visu materiālu. Pareizi #zux saka, pieliec vēl vienu paciņu rauga, un tad skaties kas notiks.

Bet varbūt tas s33 klusiņām jau visu ir noraudzējis, tā nevarētu būt?

nu neviens mājās 2 dienas nebija ... vai ar sauso varētu būt, ka norūgst tik ātri?

pie tik augstas temperatūras pilnīgi iespējams ka 2 dienās norūgst.

pirms ber klāt papildus raugu - pamēri blīvumu. moš točna ka ir jau norūdzis.

Pēc manas pieredzes, sausais aiziet pēc 6-8h, bet šķidrais pēc 48h ... Šitādā žaronā 16L man pa nepilnu diennakti ir norūguši un vēl pēc diennakts jau nodzidrinās. Izmēri blīvumu. Ja nav ar ko - pagaršo

Pats neesmu uz vietas, bet izdevās tālvadībā māti novadīt, lai izmēra blīvumu :) Laikam tomēr kaut kas notiek klusu. Sākuma blīvums man bija 1052, tagad esot 1031. Vēl jau jārūgst, bet vismaz kaut kas notiek. Bet nu baigi klusu un mierīgi. Man iepriekšējie sausie gan ilgāk kā 8h ieskrējās.

jurisok said: Pats neesmu uz vietas, bet izdevās tālvadībā māti novadīt : )))))))))!

10 days later

Dainis said: Pēc pāris mēnešiem man bezlaktoses versija patīk labāk, jo garša ir niansēm bagātāka, dziļāka. Laktozes versija ar ir OK, bet vienkāršāka, palikusi tāda pat, kā bija sākumā (kad jau pēc pāris nedēļām Blomē bija ņammīgi dzerama, bet parastā versija likās nesabalansēta)

Ja laiks uzlabosies (paliks vēsāks), tad šonedēļ uztaisīšu pārpalikumu auzu stautu :)

Recipe: 52. Outmeal Stout / Milk Stout Style: Oatmeal Stout

RECIPE SPECIFICATIONS -------------------------- Brewhouse Efficiency: 80.00 % Boil Time: 60 Minutes / Boil Size: 20.01 l Batch Size: 16.00 l

Color: 68.0 EBC IBU: 38.2 IBUs / Bitterness Ratio: 0.684

OG Est: 1.056 SG / FG Est: 1.012 SG / ABV Est: 5.7 %

INGREDIENTS: ------------ Mash Ingredients : Amt Name Type # %/IBU 1.20 kg Pilsner (2 Row) CZ (2.0 EBC) Grain 1 31.7 % 0.80 kg Oats, Flaked (2.0 EBC) Grain 2 21.1 % 0.74 kg Munich Malt (14.0 EBC) Grain 3 19.5 % 0.40 kg Caramel/Crystal Malt (LT) -120L (230.0 E Grain 4 10.6 % 0.40 kg Caramel/Crystal Malt - 15L (30.0 EBC) Grain 5 10.6 % 0.25 kg Black Malt (1000.0 EBC) Grain 6 6.6 %

Boil Ingredients: Amt Name Type # %/IBU 15.00 g Perle T-45 - First Wort 60.0 min Hop 7 27.4 IBUs 17.00 g Goldings, East Kent - Boil 15.0 Hop 8 7.7 IBUs 17.00 g Goldings, East Kent - Boil 5.0 Hop 9 3.1 IBUs

Ferment Ingredients: Amt Name Type # %/IBU 0.2 pkg Denny's Favorite 50 (Wyeast Labs #1450) Yeast 10 -

MASH SHEDULE: Single Infusion, Medium Body, No Mash Out ---------------------------- Name Description Step Temperat Step Time Mash In Add 9.88 l of water at 73.1 C 66.7 C 60 min

Sparge: Fly sparge with 13.92 l water at 75.6 C

NOTES: ------ +140g Laktozes uz 7L pēc norūgšanas

Pēc 3 nedēļām abas versijas garšo labi - laktoznieks tik tāds "samtaināks''. Uz 5% sanāca.

4 years later
                      Write a Reply...