Nesen pagaršoju - jūtami labāks, kautgan paskats kā kolai (putu nekādu). Pabiezs ar izteiktu rūgtumu (gan no apiņiem, gan iesala). Ja ar laiku rūgtums noies mazumā, tad varētu būt ļoti labs, bet man arī tāds patīk.

Laikam sapratu, kurā punktā burtiski auzās iebraucu - vieglu roku nahrenizēju proteīnu pauzi, bet tā ir tieši auzām nepieciešama.

ar nožēlu jāsaka ka šis uz kādu laiku bija izvirzījies favorītos. ar nožēlu tāpēc, ka beidzās :(

uztaisiet, paprobējiet. labs aliņš!

kautgan palasot par to proteīnu pauzi, liekas, ka lielas jēgas man no viņas nav, jo auzas ir 150g (12%), bet proteīnu pauzi iesaka taisīt, ja neefektīvā sastāvdaļa ir virs 25%. Varbūt man vienkārši uzbliez 50C auzu putriņu, izturēt 30min, un piešaut klāt iesalam ?

Netaisi to proteīnu pauzi un viss. Jauc kopā ar iesalu uz reiz pie pārcukurošnas temperaūras. Dzidrumu jau arī porterim baigo nevajag.

Es gan esmu lasījis, ka proteīnu pauzi vajag, ja neiesalēti produkti ir virs 10%.

25% Palmers minēja - http://www.howtobrew.com/section3/chapter14-4.html

Par auzām runājot, laikam jāpamēģina ar auzu parastākajām pārslām, nevis tām ātri vārāmajām, kuras iepriekš maucu. Varbūt tad nebūs kokakolīgais paskats.

5 days later

Arī otrs piegājiens mazgrādīgs sanāks - nez, Minhenes iesals nerullē man, vai ... OG 1.059 vietā sanāca 1.046. Temperatūras smuki izturēju, no 68.5 uz 66.5 pa 60min nokritās.

8 days later

Ar S-33 atkal čābīgi norūdzis - līdz 1.026 (pagājšreiz līdz 1.027, bet no 1.054). Sanāk Jāņu strēbjamais uz 2.6% ;) Tagad jau garšo tīkami.

pie cik tad tu viņu pārcukuroji? Man s-33 parasti līdz 1014-1016 norūgst pie 66-68C pārcukurojot.

Receptē bija 67.8C, bet man sanāca sākumā 68.5C un beigās 66.5C

4 months later

Priekš ziemas alus pasākuma sadomāju tomēr vēlreiz pamēģināt Zara auzu porteri uzbliezt, tik ar citādiem iesaliem:

Batch Size: 7,00 L Boil Volume: 8,41 L Brewhouse Efficiency: 75,0 % Boil Time: 40 min

0,85 kg 46,7 % Pale Ale Malt (10,3 EBC) Grain 0,40 kg 22,0 % Vienna Malt (9,0 EBC) Grain 0,35 kg 19,2 % Caramel/Crystal Malt (LT) -120L (230,0 EBC) Grain 0,20 kg 11,0 % Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 0,02 kg 01,1 % Black Malt Lithuania (1300,0 EBC) Grain

18,00 gm 23,5 IBU Fuggles (40 min) (First Wort Hop) Hops 13,00 gm 08,7 IBU Fuggles (15 min) Hops 07,00 gm 01,9 IBU Fuggles (5 min) Hops

1 Pkgs SafAle American Yeast (DCL Yeast #US-05) Yeast-Ale

Estimated Original Gravity: 1,060 SG (1,048-1,065 SG) Estimated Final Gravity: 1,017 SG (1,012-1,016 SG) Estimated Color: 55,3 EBC (43,3-78,8 EBC) Bitterness: 34,1 IBU (25,0-55,0 IBU) Estimated Alcohol by Volume: 5,5 % (4,8-6,0 %) Alpha Acid Units: 2,4 AAU

Name: Single Infusion, Medium Body Mash Grain Weight: 1,82 kg Grain Temperature: 18,0 C Sparge Water: 5,48 L

Name Description Step Temp Step Time Mash In Add 4,75 L of water at 75,1 C (water/grain ratio = 2.61) 67,8 C 60 min

Iesalus sakrāmēju uz dullo, no tiem kas bija. Mellais ir tikai 10g palicis, bet pārējie ir vēl, tā ka proporcijas var mainīt. Varbūt labāk kā pirmos apiņus likt kādu no tīri rūgtajiem (ir Perle / Chalenger no abejādiem un Pilgrim /Admiral no rūgtajiem)

Tumšais karameļiesals varētu būt tomēr par daudz, jo kā jau tika apspriests, tas, pielietojot lielākos apjomos, var dot skābenumu.

Porteris jau nav kaprīzss uz apiņiem, parasti liek visādus pārpalikumus un vecus apiņus ;) Tā kā vari rūgtos sākumā piešaut.

Bet dedzināto nāksies kādu sauju kaut kur dabūt ;) Varu iedot...

tā kā dedzinātā maz, tad arī karameli tik dāsni bliezu. Ja tā sauja būtu (100g), tad to karameli 2x varētu samazināt līdz 10%. Pajautāšu vēl Raivo, vai var šitādu mikroapjomu iebērt - tā vai tā Pilzenes iesals nākamnedēļ jāpērk.

paņem cepenē vai uz pannas pilzeni uzgrauzdē pats

saki, ka tik vienkārši ? moš vienkārši oglīti piemest krāsai

nu vispār jau es nopietni to domāju

voilā, Daini! http://www.homebrewer.ru/malts-baking

^ es tur gāzē vairāk iztērēšu, nekā tie 100g ir vērti

Nu man ir, bet pavecs... ja 100 gr. vajag, varu iedot, bet Tu jau pa dienu neesi mājās!

Man jau pašam tās paliekas no pavasara - bet tas jau vairāk krāsai. Gan jau ko sadomāšu.

jancīgi izklausās mēģināšu atkārtot recepti... tik ar citiem iesaliem.... un vēl ar citiem apiņiem... un dedzinātā vietā daudz karameles...

nu ja šitik precīzi atkārtota recepte, tad garšai jāiznāk malks malkā tieši tāpat kā zaram :)