Nolēmu ka jāpārbauda praksē arī šī metode, bet es nolēmu mazliet izvērsties! Zinu, zinu... metode paredzēta brūvēšanai ar vienkāršiem, KATRAM, pieejamiem rīkiem. Es jau tā arī darīju... tikai ieviesu nelielas korekcijas...
1) 1 kg. iesala vietā ņēmu 2 kg.(salasīju visu kas bija palicis) un attiecīgi vairāk ūdens, apiņus, lielāku katlu.
2) stāvēju malā un devu gudrus padomus, bet brūvēja... sieva!
Meklēju arī lielāku caurduri. Neatradu, bet nejauši gadījos Buļļu bāzē, kur Efija-2 veikalā nopirku augļu mazgājamo caurduri-bļodu (1,7 Ls). Saimniecībā noderēs!
Sasvēris iesalu, liku sievai saliet katlā un uzlikt sildīties ūdeni. Kad ūdens bija sasniedzis receptē paredzēto temperatūru pastāstīju kā iejaukt iejavu. Pauzei beidzoties mēģinājām filtrēt, un te man rodas pirmais jautājums... kā pamācībā redzamajā caurdurī var satilpināt 1 kg. izmērcēta iesala!? Mēs, vismaz divreiz lielākā caurdurī, tos 2 kg. tecinājām divos piegājienos.
Kad misa bija iegūta, likām vārīties. Tālāk bez sarežģījumiem.
Atdzesēju un noliku nostādināties. Pēc 1 h. lēju spainī... un te man rodas otrs jautājums... jums ar pilns ar visādiem nosēdumiem. Man liekas ka tur bija olbaltumvielu/miltu/apiņu masa, ar tādu konsistenci, ka kāsu krietnu pusstundu. Atlejot paraugu blīvuma mērīšanai, konstatēju ka biezumu ir 2/3 no tilpuma.
Blīvumu neesmu pamērījis, paraugs vēl joprojām nostādinās ledusskapī.
Kas man patika? A tas, ka laika ziņā šāds pasākums aizņem stipri mazāk, kā ierastais cikls. Ja piešautos, 3 h atliektiem galiem pietiktu :)
Noteikti brūvēšu šādi vēl, kad izskaidrosiet kā kilogramu iesala var ietilpināt vienā caurdurī, un kā atbrīvoties no tiem biezumiem. :)