tūlīt dabūsi pendeli no idejas autora!
rolandsv said:
Tak ieliec katlā filtrējamo un aizmirsti nepatīkamo. ...
tas jau izklausās pēc speciālaprīkojuma, kas nav atrodams jebkurā virtuvē.
pati ideja par metodes pielāgošanu savai situācijai un speclīdzekļu ieviešana nav peļama un ir pat apsveicama, bet ne šajā topikā:
alusvedejs said:
velos visiem svinigi pazinot, ka pieliekot edgara cainiku metodei vel paris pavisam letus plastmasas spainus pa piecam stundam parasta virtuve, bez speclidzekliem var tikt pie 20 litriem raudzejamas misas.
laiks uznemts starp tiru virtuvi un tiru virtuvi + 20litriem atdzesetas misas jau ar piebertu raugu. turklat es taisiju 2pauzes: 55 gradi uz 30 min un 67 gradi uz 60 min.
redz kur bilde ar izmantotajiem pricendaliem
edgars said:
tas jau vairs nepalien zem mana sākotnējā uzstādījuma - "tas kas atrodams katrā virtuvē" ;)
janis said:
bet es domāju, ka jebkuram taču virtuvē atradīsies 20 litru katls un misas dzesētājs :)) Vai ta pusdienām pelmeņus visi nevāra 20 litru katlā?
Linards said:
Pelmeņu dzesētājs
alusvedejs said:...sāku tikai ar to kas atradās virtuvē un 20 lirtus iegūstu pēc kārtas vārot 2 reizes pa 20 litriem:
kopš tā laika caurduris kurā īsti nevarēja sakrāmēt 3 kg iesala ira aizvietots ar efijā par 86 santīmiem nopirktu un sacaurumotu plastmasas spainīti un iejavoju es tagad nevis tajā 12 litrīgajā grāpītī, bet par 1.20 ls efijā nopirktu plastmasas 20 litrīgā spainī.
lokanā krāna šļauciņa un lodveida ventīlis un vecs grāpis priekš drabiņām atradās saimniecībā.
lielākais ieguldījums ira speciālais pelmeņu dzesētājs.
dzesēšana aizņēma pārāk ilgu laiku. es nesu ārā aukstumā un tad ik pa laikam gāju skatīties vai ir atdzisis.
līdz vienu reizi aizmirsu un atcerējos apr izlikto spaini kad jau biju ielīdis gultā un zem segas!
cēlos augšā un gāju savākt no lievenīša spaini :)
tāpēc aizgāju uz DEPO un nopirku tur 3 metrus 8mm lokano kapara caurulīti un 3 metrus plastmasas šļauciņas. kapara caurulīti izlocīju tā lai lien iekšā tajā 12 litrīgajā grāpītī un plastmasas šļauciņu pārgriezu uz pusēm un uzmaucu abos galos dzesējamai spirālei.
edgars said:
Mēs jau ar neko nesakam par pāris lapām iepriekš, tik par pelmeņu dzesētāju un citiem toveriem šajā lapā
Bet tu galvenais neņem visu tik nopietni. :)