Vai kādam ir informācija cik Latraps pilzenei ir iesala potenciāls (DBFG)? Nekur nevaru atrast
Ideāli jau būtu, ja visiem viņu iesaliem varētu uzzināt šo parametru

precīzi nepateikšu, bet man bieži iznāk baigā efektivitāte. minēšu ka nedaudz virs 80%.

Varbūt kāds Rīgā, pierīgā varētu iemainīt pret eur naudiņām apmēram 1.5kg drupināta iesala? Interesētu MO ale, bet der arī citi pale.

Andris999 Varu šodien vakarā (Carnikava) vai rīt pa dienu kkur Rīgā (Centrs/Sarkandaugava) iedot BestMalz pale
        277pieci5929.

Info par Latraps iesaliem:
          1. Uzdevu jautājumu vai šamie ražo Caramel vai Crystal iesalu.
          Atbilde: Ja atšķirība ir kaltēšanas/žāvēšanas tehnoloģijā, tad mūsu ražotais ir caramel tipa.
          2. Jautājums par iesala potenciālu %
          Atbilde:
          Pilzenes un Vīnes tipa iesalu ekstraktvielu saturs sausnā ir >80%, karamelei >73%, rudzu iesalam >81.

KalvisK
          Paldies par izpalīdzēšanu! Šodien tiks likts lietā. Ja viss sanāks OK, tad no manis būs provei mosaic/galaxy neipa.

4 days later

Jautājums, kur lai nopērk neiesalētus rudzu graudus? raw wheat - pieļauju ka ir neiesalēti kvieši
          Doma uztaisīt ko tādu: https://beerandbrewing.com/basic-kriek-lambic-recipe/
          ja šķidrais raugs nebūs jau nomiris pēc derīguma termiņa beigām.
          Un vai debittered hops derēs ari parasti nosatvejušies LV apiņi?

Herkuless rudzu pārslas 500g vai rudzu milti, ja varēsi nofiltrēt? Kviešu witam es kviešu putraimus izmantoju, ar MJ Wit raugu tīri neko tāds karstā laika dzēriens. Neskatoties ka es ar savu maisu nojājos filtrēt un domaju, ka nekad vairs, tagad domāju ka ir verts atkārtot.

Man tas lambiks un lambik blenda raugs, šoreiz nebus wit. Parrakstijos par rudziem vajag neiesaletus kviešus

https://dzirnavnieks.lv/lv/bakalejas-produkcija/kviesu-putraimi 🙂

Es atsevišķi uzvarīju putru (cereal mash) un pieliku iesalam, kad cēlu temperatūru. Ja slinko, tad kviešu pārslas, tās var nevarīt atsevišķi, bet dargak maksā. Ja pietiek 500 gr, tad parasti ņemu pārslas, ja vairak, tad putraimus.

Es gan visu vāru, tad efektivitāte personīgi man pārsniedz "standarta" kalkulātora 75%.

5 days later

es ar nesen taisīju cereal mash ar neiesalētiem kviešiem. baigais laiks aiziet to putru vārot, bet efektivitāte bij mežonīgi augsta. man zem 80% ir tikai ja iesals par rupju samalts.

Vienā blogā lasīju, kur čalis ar parastiem kviešu miltiem uzblieza testam. Arī laba efektivitāte.

Angļu brūvēšanas tradīcijā bieži pievieno 10% kviešu miltu. Ķermenim un putas noturībai. Es vēl neesmu sadūšojies izmēģināt - bail, ka viss nosprūdīs un nevarēs neko iztecināt.

tev jau kviešu alū ar var būt tikpat daudz kviešu miltu, ja nedaudz smalkākas malums un kviešu iesals virs 50%

lampa "Internetā stāsta", ka Hoegaarden sastāvā 50% ir tieši kviešu milti un beļģi vispar esot naski uz tieši miltu izmantošanu, efektivitātei pie tada smalka maluma vajadzetu būt super (domaju viens no iemesliem).

Ja es izmantotu "tecināmo" iejavotāju, tad arī gāztu miltus, ar manu maisa metodi bezjēdzīgi, tāpēc atliek putraimi.

baigi sen no poļiem, bet viņi vairs netirgo. ir plāns tagad paskatīties tirgū un apjautāties zemgales zemniekiem. man ar interesē citu pieredze, padalieties kur un pa cik var iepirkt.

Es savulaik izmantoju lopbarības kviešus. Tos manam tēvam piegādāja viens vietējais Latgales zemnieks. Vistu barošanai. Bet man neviens nevarēja izskaidrot atšķirību starp lopbarības graudiem un pārtikas graudiem. Tāpēc pirms pāris mēnešiem pārtraucu izmantot šos lopbarības kviešu graudus un tagad izmantoju veikalā nopērkamos kviešu putraimus (kas būtība ir sadrupināti kviešu graudi). Ja trāpa uz akciju, piemēram, "Maximā" - cena ir aptuveni 40-50centi kilogramā.

Tie kvieši kas neder pārtikai aiziet lopbarībā. Tur daudz kritēriji. Lipekļi, krišanas skaitlis u.t.t. Es gan nezinu vai alus darīšanai nepieciešami maizes kvalitātes kvieši ar augstu lipekli, proteīnu? Drīz sāksies kviešu kulšana. Ja kombains nebrauc putekļu mākonī, kas varētu nozīmēt, ka lauks apstrādāts ar glifosātiem pirms ražas novākšanas, tādi kvieši varētu būt labi. Es pagājušogad kviešus tieši no kombaina izmantoju. Domāju, ka zemnieki labprāt kādu spainīti notirgotu. Jelgavas tirgū zemnieki visu gadu tirgo labību.

Varbūt kāds var paskaidot man, ar ko tik slikti ir parasti kviešu putraimi vulgaris "no veikala", ja tik daudz pūļu tiek pielikts, lai dabūtu "īstos neiesalētos kviešus"? Varbūt es daru kautko nepareizi?🙂