pieņemu, ka tā pati atšķirība, kas starp alum domātajiem un parastajiem
Iesals
Bērnības putru trauma kopā ar nepamatotu smādēšanu, balstoties uz idiotiskām asociācijām? Varbūt vienkārši neiet pie graudaugu plauktiem veikalā, tāpēc nezina.
laikam tev taisnība, cik tādi maksā? senos laikos, kad aizrāvos ar maizes cepšanu, esmu pircis tirgū graudus un malis blenderī. ar ko atšķiras putraimi no graudiem īsti nezinu, bet veikalā parasti izskatās savādāk.
Aktualizējās diskusija par Carapils/Dextrin iesaliem. Vai tos var aizvietot ar auzu pārslām.
Es gan izvirzu jautājumu - vai Carapils tiešām ir vajadzīgs? Vai tam piedēvētās īpašības (ķermeņa un putu uzlabošana) nav tikai mīts? Brulosphy veica 2 eksperimentus un abos vienkāršots secinājums - degustētāji nespēj atšķirt alu, kurā ir 10% Carapils no alus, kurā nav Carapils.
http://brulosophy.com/2016/11/28/dextrine-malt-pt-1-the-impact-of-carapils-on-various-beer-characteristics-exbeeriment-results/
http://brulosophy.com/2017/12/18/dextrine-malt-pt-2-the-impact-of-carafoam-on-various-beer-characteristics-exbeeriment-results/
Zelcs Es kad sāku cīnīties ar putu daudzumu/izskatu arī gribēju izmantot carapils, laikam uz šiem rakstiem arī uzgāju rokoties pa internetu un meklējot tālāk nonācu līdz kaut kādai receptei ar auzu un kviešu pārslām. Papētīju ko raksta citi, nolēmu pamēģināt un viss izdevās, pēc tam mēģināju ar un bez un varbūt protams subjektīvi, bet ar pārslām tiešām sanāk labāk.
Bet ņemiet vērā, ja piedevu ir vairāk, var sanākt pretējs efekts, pareizi tajā linkā ko šodien iepostēju rakstīja, pašam ir tā gadījies vismaz 2 reizes (4 dažādi raugi/ali), kad eksperimentēju ar piedevu daudzumu. Tāpēc vismaz man ~ 10% ir ideāls daudzums. Pamēģiniet, manuprāt ir vērts.
Konkrēti - Carapils - tiešām, tēma atvērta par lietderību.
Bet par Brūlosophy gan izveidojies priekšstats, ka tam dzekam ciemos nāk kaut kādi beidzamie alkoholiķi, kuriem viss garšo, bet nekad nejūt atšķirību ne pa kam, ne pret ko.
attiecībā uz slikti gremojamiem cukuriem daudz kas atkarīgs no rauga. vienam raugam tas var vairāk mainīt beigu beigu blīvumu, citam mazāk. vēl citam granātas.
Jesus Cik saprotu, viņam apkārtnē diezgan aktīvs mājbrūvētāju klubiņš, šad tad ņem alus uz alus pasākumiem un dod testēt arī tur.
Tur gan jāskatās uz recepti - piem. virpuļa temp. salīdzinājumam (pie 77C un 46C) viņš lika smieklīgu apiņu daudzumu - laikam pāris gramu uz L un pēc tam vēl nokaķoja - loģiski, ka praktiski nekādu atšķirību nevarēja just
kaķot vispār nedrīkstēja tādā eksperimentā.
Kā bija ar Red-X iesalu - varēju izteikti sarkanu krāsu dabūt, kā šim: https://www.facebook.com/groups/201157136595461/permalink/2416860088358477/ ?
Raivo saka šādi:
BEST Red X miežu iesals ir speciāli radīts, lai brūvētu sarkanos alus. Šo iesalu var izmantot līdz pat 100% kā bāzes iesalu. Ļoti labas pārstrādāšanas īpašības. BEST Red X var izmantot, lai brūvētu "ugunīgus" alus ar sarkanu nokrāsu. Šī iesala pilnā garša un interesantā sarkanā nokrāsa kopā ar vieglu izmantošanu Jūsu esošās vai jaunajās receptēs, ir labākā izvēle daudziem alus stiliem, piemēram- sarkaniem kviešu aliem.
Krāsa: 30.00 EBC
Pielietojums: Visiem sarkaniem aliem, dzintara aliem, kviešu aliem, altbier, eiliem, tumšajiem aliem, speciālajiem aliem un citiem aliem.
Ieteicams pielietot līdz 100%
Pašam ir viena recepte ar 24%, jūtamu sarkanīgumu nejutu. Kaut gan tajā receptē, kur lieku redx ir gan dažādas karameles un special redx ar ņiprāku EBC klāt. Gan jau par maz tas redx. Jāpamēģina ņiprāka redx procentāža.
Ale cock tāds gana sarkans tas brīnums izdevies, to gan nevar noliegt. Pēc apraksta arī velk ka redx izmantots.
Mana pārliecība - ar iesaliem vien tādu sarkanumu kā tajās fotogrāfijās nav iespējams dabūt. Lai arī kādu iesalu izmantotu - tur iet krāsu gamma dzeltens-oranžs-ruds-brūns-melns. Nav tur biešu sarkanā vai aveņu sarkanā toņa nevienā brīdī. Ir jau, protams, Irish Red Ale vai Amber ale/lager - bet tas nav klasiski sarkans. Drīzāk tumši oranžs vai gaiši brūns.
Pirms vairākiem gadiem kāds bija ar 100% Red-X uzvārījis - varbūt Linards. Bija īpatnēja garša, bet krāsu neatceros.
Turklāt tam brīnumam rozīga puta ir. Ar ogām var rozā dabūt, bet te jau lielās ar rubīna iesalu uz etiķetes.
Red-x 26%, no tumšjiem vēl 165 karamele 5%, Special-x 2.6%. Aimugurē lampa, lai var saprast toni. Stikla fermenterī gan jau arī izskatās sarkanāks, glāzē būtu plānāks.
es atceros ka no 100% rencim bija diezgan sarkans. es vienreiz 25% pieliku un dabūju tādu intensīvi dzeltenu rīta čuras krāsā. tagad gaidu kad bruvepats 10kg piegādās un mēģināšu vēl kopā ar special x vai special b.