Labdien!
Gribeju paprasit palidzet ar portera recepti. Gribas uztaisit pirmo porteris. Varat kaut ko ieteikt lidzigs Aldara Porterim?
Liels Paldies par palidzibu!
P.S. Velams lai izejvielas var iegadaties pie Janim...
Labdien!
Gribeju paprasit palidzet ar portera recepti. Gribas uztaisit pirmo porteris. Varat kaut ko ieteikt lidzigs Aldara Porterim?
Liels Paldies par palidzibu!
P.S. Velams lai izejvielas var iegadaties pie Janim...
Es parasti porterim lieku 66% pilzenes 15% minheni 15% karameli 4% dedzināto
Pārcukuroju 60min@69C. Apiņus nedaudz mazāk kā parasti jo rūgtums papildus nāk no dedzinātā iesala. Raudzēju ar S-04, jeb lāgerraugu.
rekur pielikumā izeksportēta recepte no mana pēdējā vārījuma, bet kā Aldarim nebūs :)
Es parasti porterim lieku 66% pilzenes 15% minheni 15% karameli 4% dedzināto
Pārcukuroju 60min@69C. Apiņus nedaudz mazāk kā parasti jo rūgtums papildus nāk no dedzinātā iesala. Raudzēju ar S-04, vai lāgerraugu.
rekur pielikumā izeksportēta recepte no mana pēdējā vārījuma, bet kā Aldarim nebūs :) use at your own risk :))
Paldies par recepti! Pameginasu uztaisit.
ja grib kā aldarim tad ar lāgerraugu jātaisa.
Ē pag Edgar, vai ta S-04 ir lāgerraugs, tas tak bija eila raugs...
tur drīzāk Edgars "jeb" vietā gribēja teikt "vai".
Maarcha said: tur drīzāk Edgars "jeb" vietā gribēja teikt "vai".
tieši tā ar bija domāts, pielaboju, lai nav pārpratumi :)
es taisu līdzīgi par pamatu ņemu pilzenes-minhenes iesala maisījumu (attiecības gan vēl mainās. meklēju vēl savu garšu) pa virsu karameļu iesalu un druscītiņ dedzināto.
lāgerraugu gan vēl neesu uzmantojis raudzēju ar s-04 vai s-05 un taisu 2 pārcukurošanas pauzes 30 min pie ~63 un ilgāk kādas 45 - 60 min pie ~69
Uztaisiju savu pirmo alu (Porteri) no iesala. Galeja rezultata sanak 14 litri. Pec kadam divam nedelam redzesim kas tur par zvers... :)
Panemu: 3.8 kg - Gaisais BIO iesals (Latvija) 0.75 kg - Caramel iesals 0.75 kg - Munich iesals 0.2 kg - Dedzinatais iesals
25 gm - Perle - 60 min 25 gm - Hersbrucker - 15 min 25 gm - Hersbrucker - 5 min
Raugs - Safbrew S-04
Iesals iemaisiju 70C udeni, pacelu lidz 65C un atstaju uz 60 min. Pec tam pacelu lidz 65C un notecinaju.
OG 1.061 FG 1.016
P.S. Paldies Janim par palidzibu dazados jautajumos.
Kaut kas nav ar temperatūrām, vai kļūda rakstot. Bet man ar auzu porteris sanāca uz 1016. Tāds pasauss liekas.
Uzrakstits viss pareizi. Tas ir tikai informacijas trukuma del tada kluda... Jo tas ir pirmais bruvejums. Cerams ka bus dzerams... :(
^^ pārsauc par Oatmeal Stout un viss būs bumbās ;)
Kāda kļūda ar temperatūrām? Kas pa vainu 65 grādiem?
It ka vajadzeja pecelt temperaturu lidz 72 gradiem pirms tecinat.
Nez vai tas kādu problēmu garšā radīs
To es pat salidzinat nevaru, jo tas ir pirmais bruvejums un lidz tam majas alus neprovejis... Otrais varijums burbulo, bet ari ne bez kludam... OG 1070 it ka pa daudz laikam...
Anatolik said: Uztaisiju savu pirmo alu (Porteri) no iesala. Galeja rezultata sanak 14 litri. Pec kadam divam nedelam redzesim kas tur par zvers... :)
Panemu: 3.8 kg - Gaisais BIO iesals (Latvija) 0.75 kg - Caramel iesals 0.75 kg - Munich iesals 0.2 kg - Dedzinatais iesals
25 gm - Perle - 60 min 25 gm - Hersbrucker - 15 min 25 gm - Hersbrucker - 5 min
Raugs - Safbrew S-04
Iesals iemaisiju 70C udeni, pacelu lidz 65C un atstaju uz 60 min. Pec tam pacelu lidz 65C un notecinaju.
OG 1.061 FG 1.016
Re, kas sanaca!
izskatās labi. bet kā garšo?