Lāgera gatavošanas procesi.
Pirmais posms (raudzēšana) ir lāgera raudzēšana atbilstošās temperatūrās pāris nedēļas.
Otrais posms (nogatavināšana)- kad aktīvā rūgšana beigusies, tad alus tiek noliets no rauga un vēl turēts kādu laiku.
Trešais posms ir diacetila pauze- pāris dienas alus nolikts siltumā.
Ceturtais posms ir pildīšana pudelēs, pievienojot cukuru vai misu vai ko citu.
Piektais posms ir lagering, kad sapildītais alus (bez tā turēšanas nedēlu istabā, lai sagāzējas) tiek novietots vēsumā pakāpeniski samazinot temperatūru līdz noteiktai temperatūrai atbilstoši receptei un turēšana vairākas nedēļas.
Sestais posms- Nogaršot, kas sanācis.
Vai mana izpratne par lāgera brūvēšanas posmiem ir pareiza vai tomēr kaut kas ir jādara savādāk?