kastrolis said:
es neprecīzi izteicos.
ne jau par pašu vārīšanas procesu uztraucos, bet kā nodzesēt un kur nobāzt fermenteri.
25l tak izlietnē/vannā nedzesē?
cesnieks said:
Var ļoti labi vannā - dzesētājam pievienota šlauciņa ( veļas mašīnas ). Noskrūvē krānu un pieskrūvē dzesētāju krāna vietā. Kad sāk tecēt aukst ūdens no dzesētāja, taisi ciet vannu - finālā ~ 10 minūtes un misa nodzesēta līdz + 20C. Man gan dzesētājs no gofrētā NT - dzesējošā virsma pa ~ 50% lielāka, nekā kapara dzesētājiem.
Es dzesēju tā - pēdējās 10 vārīšanās minūtēs misā iegremdēju vara glodeni (dzesēšanas spirāli), lai nodezinficējas. Kad vārīšana pabeigta, kastroli no virtuves aizstiepju uz vannu. Glodenes galā ir pāreja, ko savienoju ar dušas caurulīti (klausuli noskrūvēju) un pa dušu palaižu auksto ūdeni. Siltais ūdens pa otru glodenes galu vienkārši iztek vannā un aiziet uz kanalizāciju. 25-30 litri nodzesējas aptuveni 10 minūtēs. Vienīgais mīnuss man ir tā katla staipīšana no virtuves uz vannasistabu - vajadzētu kaut kā pieslēgties virtuves krānam un silto ūdeni izlaist izlietnē. Bail, ka kādreiz varu arī nomaukties ar tiem 30l verdošas misas, turklāt arī muguru var šitā staipot sačakarēt.