Pirms pāris dienām uzvārīju 2 batchus pa 25l. Pirms tam esmu raudzējis tējas sēni, ingver-limonādes, ābolu sidru. Diezgan pamatīgi cepu skābmaizi, un esmu eksperimentējis ar citām rūgstošām lietām kā miso u.c. taču pie alus nebija sanācis pieķerties. Tas tāds sapnis bija jau kādus 10 gadus. No sākuma tēmēju uz ekstraktiem, taču ar laiku vairāk un vairāk sāka interesēt radošā daļa all-grain brūvēšanā. Pēdējos pāris gadus padziļinātu izglītojos, lai spētu kaut ko sabrūvēt.
Gribēju vienu uzbrūvēt priekš mājbrūvētāju konkursa, bet pandēmijas dēļ tagad viss tāds neskaidrs. Taču lāgeris jau var stāvēt vēsumā, domāju būs ok. Otru uzbrūvēju saisonu, jo tas ir tas, kas pašam garšo un ko gribētos turpināt brūvēt.
Lāgerim recepte sekojoša:
64% Weyermann Premiere Pilsner malt
34% Weyermann Barke Vienna malt
2% Weyermann Melanoidin malt
Iejavoju pie 50c uz 30min, tad pacēlu uz 63c un noturēju 30min, tad 76c uz 10min.
Vārīju 90min. Apiņi uz 27 ibu. Saaz 90min un Willamette 5min.
Rūgst ar Saflager 34/70 istabas temperatūrā. Plāns noturēt mēnesi un tad vēl mēnesi pudelēs istabas temperatūrā.
og: 1.043
Saisonam:
38% tas pats Weyermann pils
38% Weyermann pale wheat malt
19% Crisp Rye malt
5% Simpsons Red Rye malt
Iejavoju pie 50c uz 30min, pacēlu līdz 67c uz 30min, 76c uz 10min.
Vārīju 90min. Apiņi uz 15 ibu, Saaz 90min.
og: 1.043
Nespēju atdzesēt pietiekami un savas nepacietības dēļ piegāzu Omega Belgian Saison II raugu pie 40c. Izdzīvoja, viss kārtībā. Mazliet uztraucos par nelabvēlīgām garšām, kas varētu rasties, bet gan jau ar laiku viss nostabilizēsies. Tagad turu istabas temperatūrā ap 17-18c. Doma noturēt 14dienas, tad pārliet uz stikla balonu un piešaut klāt Omega Brettanomyces Claussenii, un aizmirst uz kādiem 5-6 mēnešiem.



sorry tās bildes forums sagriež pats.