Kops pagajusa gada ekskursijas Stone Brewing Berlin bruzi, es visiem blatna stastu, ka vini savu STONE IPA 9 dienas (!!!) no varisanas lidz tirgosanai bundzas dabon, bet, protams, tas ir cits limenis un apjomi, bet tik un ta, es uzskatu, ka sameriga stipruma alu var 3 nedelas easy-peasy dabut dzeramu (2 nedelas rugsanai, nedela sagazeties+cold crash paraleli, un -ludzu gazets, un dzerams alus, galvenais, ka SVAIGS!) 🙂
Bet ja nesteidzigi, es teiktu, svaigie un apinotie ir sava TOP kondicija no 5-15 nedelai no varisanas dienas.

ugis_n Bet tak ir alum garšas kas pazūd tik ar laiku nogatavinot, kā to var apiet? Tas pats jēlums?!
    Stone Ipas gadījumā viņi noraudzē līdz nepieciešamajam alko 3-5 dienās, tad nofiltrē un pasterizē, tad šādu alu kaķo 1-2 dienas un tad pilda ne? A kaķošanas rezultātā nejūt iespējamos defektus ne, nezinu, štukoju!!??? Kāda ir tā ipa, droši vien fantastiska 😃?

Vobla Valdi, iesaku uztaisīt experimentu:
      Paņem uzvāri IPA/DIPU/NEIPU ar dry hop un katru dienu dzer pa vienai pudelītei un atzīmē rezultātus. Aliņam pirms viņš zaudē savas īpašības ir jāsakožas, jāieņem pudeles forma, jāiepazīst vide. Nedēļu veca IPA pēc manas pieredzes vel nav "iekārtojusies" pudelē un garšo "kantaini". Piem. Alchemist Heady topper iesaka dzert 10 nedēļā.

Normāla, klasiska IPA.

Gan jau kaķi met neilgi pēc rūgšanas beigām (trešā diena?), tad 5 dienas notur, nodzidrina un pilda. Iesalainuma / DMS defektus jau nejūt zem apiņiem.

KalvisK Bet par to jau ir stāsts, ka nu nekas labs tur nav, bet Stouni kaut ko dara lai garšotu labi jau 10 dienā!!!

Write a Reply...