- Awaiting approval
Baigi daudz te sanācis dzirdēt par klasiskajiem lauku mājbrūvētājiem sliktus vārdus utt. par viņu brūvēšanas tehnoloģijām. tad nu vēlos oponēt ar vismaz 1 piemēru.
sievas vecmāte.
teikšu godīgi, pats neesmu redzējis, jo nav brūvējusi kopš sievu pazīstu, vietas neesot, katli pa mazu utt, patiesībā laikam vienkārši slinkums, bet pēc atstāstiem: iesals vēl padumjajos laikos vests no lietuvas (kur precīzi, nezinu). trauki tika dezinficēti vārot, vai aplejot ar vārošu ūdeni. nevienam nešķita ka liels daudzums vāroša ūdens ir problēma, jo viss notika uz malkas plīts, kur cūkām vāra ēst. apiņi tikuši ievākti zināmajās pareizajās vietās, kur viņi auguši (tipa alus apiņi, bet neviens nezin kādas šķirnes, bet vairākas). pēc teiktā nopratu ka raugs ir bijis eila, jo raudzēts istabā esot. nav ne jausmas kur dabūts.
dīvani likās ka iesalu iejauc ūdenī kuru nevis vienkārši uzsilda līdz vajadzīgajai T, bet vispirms novāra un tad gaida kamēr atdziest, jo itkā arī vārija pēc tam, jēgas manuprāt nekādas.
recepšu variācijas protams nebij lielas, reāli ražoja 3-4 veidus, tai skaitā tā saucamo "bērnu alu" :)
atstāsts nav ļoti labs, jo kad klausījos, pats neko nezināju, tā kā tagad pats dažus esmu uztaisījis, tad kad satikšu izprasīšu sīkāk.