Legāli var pavairot, neesmu dzirdējis par patentētiem alus raugiem. Droši vien nav legāli pārdošanā izmantot viņa komerciālo nosaukumu, tas var iet tikai kā Raivo alus raugs Nr. 456.

Nu vēl jau jautājums par ražošanu, ko PVD prasa. Droši vien 4 veidu reģistrācijas vajadzīgas.

Attiecībā uz Edgara klonēto raugu, man nepatika, ka man viņš uzsprāga. Tīrīšana neattaisnoja cenas ietaupījumu. Tad jau labāk paņemt oriģinālo un dažas reizes uz tā noraudzēt.

Raugs ir dzīvs organisms - kāds sakars ar datorprogrammu kas tiek radīta no jauna? Nosaukums kā reizi būtu jāatstāj sākotnējais. Savādāk sanāk, ka Latvijā dzimis krievs būtu kaut kāds krievs nr.456.

Rauga šķirņu nosaukumi taču ir preču zīmes. Viņiem kopīgu zinātnisko nosaukumu īsti nav, laikam nosaukt visu genomu būtu visprecīzāk, bet tas jau vairs nav parocīgi :)))

Tu taču maizi, kuru izcep pēc tādas pašas receptes kā Hanzas maiznīca, nedrīksti saukt par Hanzas maiznīcas maizi.

Viens jaunietis atklāja raugu (sapāroja divdesmit deviņus raugus) un nosauca par 05, jo tas bija viņa mīļākais tilpums. Kāpēc es nedrīkstu tādā pašā secībā vēl vienu reizi radīt to pašu raugu? Un legāli tirgot? Man draugi audzē suņus - Rotveilerus. Viņiem katram metienam jāreģistrē jauns šķirnes nosaukums?

atis said: Ivar, rauga šķirņu nosaukumi taču ir preču zīmes. Viņiem kopīgu zinātnisko nosaukumu īsti nav, laikam nosaukt visu genomu būtu visprecīzāk, bet tas jau vairs nav parocīgi :)))

Tu taču maizi, kuru izcep pēc tādas pašas receptes kā Hanzas maiznīca, nedrīksti saukt par Hanzas maiznīcas maizi.

Ivar, Tu taču pats zini atbildes uz šiem jautājumiem. Neviens jau Tev neaizliedz tirgot limonādi, kuru nosauksi par Coca cola, jo nejauši tādu izdomāji. Vienīgi dažkārt uzņēmumiem, kas šis preču zīmes ir reģistrējuši, rodas finansiāla rakstura pretenzijas.

Vari aplūkot, ka Patentu valdē visu laiku kašķis notiek, šis ir janvāris vien http://www.lrpv.lv/index.php?lang=LV&id=128

atis said:

Attiecībā uz Edgara klonēto raugu, man nepatika, ka man viņš uzsprāga. Tīrīšana neattaisnoja cenas ietaupījumu.

Stingrie korķi bija tikai pašai pirmajai partijai ko ņēmām. Pēc tam viņa nākamās partijas uztaisija tādus, kas sāņāc garām, ja spiediens rodas. Tos jau tu nemaz neesi ņēmis tā kā neizplati baumas nekas tur nesprāgst.

Neesmu ņēmis, tādēļ atvainojos, ja izplatu baumas.

Īsa informācija... 90%, ka trešdien 16.01 būšu Rīgā. Ja kādas vēlmes, rakstam... Paldies.

Kauns tik maz prasīt, bet ja galīgi nav ko darīt un ir točna garām jābrauc, tad vari man līdz darbam atvest 5KG pilzenes :))

edgars said: Kauns tik maz prasīt, bet ja galīgi nav ko darīt un ir točna garām jābrauc, tad vari man līdz darbam atvest 5KG pilzenes :))

Nu paga, 5kg jau skaitās vairumtirdzniecība, kādas problēmas... ja pasūtītu 200g nu tad būtu jādomā, lai neiebrauktu mīnusos.. :)

Šķidrie raugi pagaidām atceļas, vācietis arī noskaidroja, ka nav nekādas garantijas, ja kurjers līdz Rīgai visu atstāj mīnusos ārā, tad var sanākt čušš. Es principāli paņemšu mazliet tīri eksperimentam, tad redzēsim. Gaidam stabilus 0+5 grādus un tad ņemam. Gali ir atrasti kur var dabūt maksimāli svaigus, un tas ir galvenais.

Par USA apiņiem ir kādas prognozes?

Ceru saņemt šo piektdien vai nākošo pirmdien, tikko būs- ziņošu.

Ā, nu tad iesalu vari man arī kopā ar apiņiem atvest. Un jā, man samaltu lūdzu. Starp citu, kādi nāk?

papakarlo said: Šķidrie raugi pagaidām atceļas, vācietis arī noskaidroja, ka nav nekādas garantijas, ja kurjers līdz Rīgai visu atstāj mīnusos ārā, tad var sanākt čušš. Es principāli paņemšu mazliet tīri eksperimentam, tad redzēsim. Gaidam stabilus 0+5 grādus un tad ņemam. Gali ir atrasti kur var dabūt maksimāli svaigus, un tas ir galvenais.

viņi laikam nepazīst putuplasta iepakojumu... varbūt te kāds fiziķis var sarēķināt siltumpretestības? empīriski liekas ka iepakojot 1kg 2C ūdens 5cm putuplastā viņu diezgan labi varētu transportēt ziemā. mana doma ka ziemā var iztikt ar plānāku kasti jo pārkraujot visu laiku vide mainās no aukstas uz siltu un kompensējas. a vasarā tikai ar ātrumu var ko glābt jo visu laiku tiek sildīts.

Nu tā, patīkami jaunumi visiem alus feinšmekeriem!!!

Beidzot drīkstu apstiprināt, ka uz Latviju ceļo-

Amarillo apiņi 2012 Cascade apiņi 2012 Citra apiņi 2012

Totāls jaunums lager faniem - Heidelberg Malt. krāsa- gaišāks vēl par pilsner... Īsts vācu Wheat Malt Īsts vācu Smoked Malt

Laktoze, muslin apiņu maisiņi un citi sīkumi arī...

Labi Edgar, tad visu jaunedēļ.

Putuplasta iepakojumu viņi domājams zin, bet zinot vācieša piesardzību, viņiem labāk uzrakstīt, ka sūtīs bez garantijas...

kaada buus cena? es laikam vareetu pieteikties uz kaadu kilogramu

Cik liels apjoms ir aptuveni - svars un izmēri, kas interesētu ? Cik saprotu runa par pāris litriem kopā ? ( es par raugu atvešanu )

^^ to mājaslapā tak redzēs